gronsaksguide

Lesscarbs grönsaksguide – istället för pasta, ris och potatis

Grönsaksguide till din tjänst! Har du svårt att veta vad du ska äta istället för klassikerna pasta, ris och potatis? Här har jag valt ut några grönsaker som är en utmärkt ersättning. De innehåller lite kolhydrater och går att variera på så otroligt många sätt. Dessutom är de ofta på reapris!Grönsaksguide a la Lesscarbs bygger dessa rekommenderade grönsaker,ordnade efter mängden kolhydrater:

 • Spenat – 0,7kh/100g
 • Avokado – 1,7kh/100g
 • Zucchini/squash – 2,2kh/100g
 • Aubergine – 2,2kh/100g
 • Blomkål – 2,6kh/100g
 • Broccoli – 3,1kh/100g
 • Vitkål – 4,7kh/100g

Det är inte så svårt att lära sig att ersätta ris, pasta och potatis när man får lite hjälp på traven. Min grönsaksguide innehåller massor av recept och härliga bilder som jag hoppas får din mun att vattnas – ordentligt.

Grönsaksguide – recepten

Spenat – 0,7kh/100g

Grönsaksguide
Omelettwraps med spenat/wasabimajo och rökt lax. Magsikt goda!

Avokado – 1,7kh/100g

Grönsaksguide
Avokadoröra kan inte bli fel. Här tillsammans med The bröd

 

Grönsaksguide
Hallon/avokadoglass, riktigt gott!

Zucchini/squash – 2,2kh/100g

Grönsaksguide
Här zoodles med snabb korvsås a la min man Zarko.

Aubergine – 2,2kh/100g

Grönsaksguide
Fyllda auberginehalvor med lammfärs.
Grönskaksguide
Auberginegratäng, min farfars favorit.

Blomkål – 2,6kh/100g

Grönsaksguide
Pulled chicken med blomkålsris

Broccoli – 3,1kh/100g

Grönsaksguide
Gratäng!

Vitkål – 4,7kh/100g

 • Skär tunt och ha koka istället för pasta
 • Smörstek
 • Ungsbaka
 • Kåldolmar
 • Coleslaw
 • Syra egen vitkål
 • Kålsoppa
 • Gratäng
 • Som wrap typ ”tacobröd” ”hamburgarbröd”
 • Sallad
 • Vitkålswraps, recept i min bok! Boken är värd att köpa endast för det receptet, haha! Det är försvinnande gott och otroligt likt vanligt bröd.
kyckling_med_franska_orter_vitkalsmos
Kycklingrullader med franska örter och vitkålsmos.

 

Grönsaksguide
Syrad kål som jag gjorde med min farfar.

 

Om du saknar någon ingrediens kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

Kryddiga fröbollar

 

Hoppas att du fann min grönsaksguide inspirerande, det är många recept att testa! Har du någon favorit som jag glömt? Det vore kul om du lämnade en kommentar.

Annons
Grönskaksguide

 

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

15 kommentarer

Hälsningar från Finland,njuter av dina lesscarbs veckobrev underbara recept och lätta även för en nästan 70 åring hälsarMarion

Hej! Vad roligt att höra. Min farfar håller med dig, och han är 83. 🙂 Ålder har ingen betydelse, i alla fall inte för mina recept. Kram till dig. <3

Har gått på LCHF ett tag och gick ner 9 kg, som var under den vikt, jag hade satt som målvikt. Nu har jag slarvat och gått upp 2,5 kg. Nu måste jag ta tag i detta igen. Därför tycker jag att din guide verkar toppen.

Hej vad roligt att höra att guiden kan komma till användning. Om du behöver kostrådgivning finns jag tillgänglig just nu! Kram.

Jag klickade på länken till Sallad och fann en där det i rubriken står Varmrökt lax. Tyckte inte det stämde med bilden och i receptet står mycket riktigt Kallrökt lax. Ser i vilket fall väldigt gott ut.

hej. första dagen för mig . gillat inte så mycket fett . men måste för lchf är fett. Hur ska jag köra lchf på rätt sett va är det viktigaste att tänka på. älskar frukt mycket. Vill komma ner 10 kilo så hur gör jag. snälla skicka svaret till min Email jihan_n@hotmail.com

Så bra recept! Jag skulle jättegärna se dessa i bokform – alltså hela grönsaksguiden och resp recept. Finns det?

Tack vad roligt att du gillar! Jag har för tillfället min bok, Det stora matäventyret, inte denna lista. Men det kanske skulle vara en bra idé! Här är hur som helst min bok som är aktuell just nu: http://bit.ly/2xrfaUa

Är så inspirerad av alla dina recept och tips. Har precis börjat, en vecka endast och gått ner 1 kg men det skall bli 8 när jag är klar. Dock är jag lite yr ibland men förstår att man ska ta lite salt i vatten ?

Vad roligt att höra! Du kan salta lite extra på maten, eller svälja korn, jag gillar inte att dricka saltvatten. 🙂

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök