Biffstroganoff Lesscarbs

De bästa nybörjartipsen och recepten

Efter alla helger märker jag att intresset för LCHF ökar och fler vill testa på! Så roligt tycker jag att satsa på sin hälsa. Det är aldrig för sent. Och inte speciellt svårt heller, speciellt inte med mina nybörjartips och goda (och framförallt enkla) recept!

Jag börjar med att tipsa om några bra länkar till sådant jag skrivit om tidigare:

  1. LCHF frågor och svar
  2. Handlingslista
  3. LCHF dyrt? (samlat massa bra spartips och delar med mig av mitt tänk)
  4. Äta ute LCHF – Den stora tipslistan!

Här har jag samlat recept på några av mina favoriter. Du kan enkelt söka vidare i kategorierna på startsidan eller genom att använda sökrutan.

Frukost

Lunch eller middag

Protein:

Tillbehör:

Andra favoriter:

Några av mina favoritrecept

zoodlesmeatza-kycklingFiskburgare med ingefära och chiliHelstekt kyckling med vitlök, persilja och gräslök

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

22 kommentarer

Hej!
Saknar vegetariskt alternativ i din blogg.
Jag tänkte prova detta med LCHF då jag äter på tok förmycket pasta och ris och har en förkärlek till energidricka även om den så är zero calorie.

Hej!
En liten fundering.
Cirka hur mycket ska man äta till frukost lunch och middag? Är det 3 ”mål” mat om dagen som rekomenderas och ca hur mycket protein, fett och tillbehör? Känner mig lite fundersam. Jag har ätit LCHF i 8 veckor. Första 2 1/2 veckorna gick jag ner 5,5 kg. Men nu har jag stått helt still. Känns lite tungt, därför undrar jag nu om jag gör fel.. /Cilla

Ungefär målvikt i protein, dubbel mängd fett och under 20 kh, allt räknat i gram. I 100 gram kyckling finns ca 20 gram protein, så du ska inte äta 70 gram kyckling om du vill väga 70 kg. 🙂 2-3 ägg till frukost, ungefär 1 kycklingfile, ca halva tallriken grönsaker och 1-1,5 dl sås eller 2-3 msk smör/majonäs är en lagom portion. 2 sådana och några ägg till frukost med fett till blir bra. Jag rekommenderar dig att göra min matanalys om du vill få bättre hjälp att anpassa kosten efter dig. Lycka till, hälsningar Fanny

Väger 70kg idag, vill gå ner till 65kg. Ska jag äta mindre än 65kg kyckling då? Hur mycket fett till en portion mat? (Gör något fel, eftersom jag ökat i vikt)

Haha mindre än 65 KG är att rekommendera. 😉 Skämt å sido, det behöver du nödvändigtvis inte göra. Svårt att säga vad du äter resten av dagen och hur mycket. Öka rörelsen och lägg till styrka så kan du forma till kroppen istället för att väga en viss siffra. Kram

Som jag skrev, 2-3 ägg till frukost med fett till. Lägger till att du äter mängden fett till tills du blir mätt. 🙂

Varför inte då? Gallan är gjord för att ta hand om fett i kosten. En fettsnål kost gör att gallan blir inaktiv och grus/stenar skapas. Öka fettet gradvis om du har känningar. Får du känningar är det övergående. Du kan äta mer fett även utan gallblåsa. Lycka till!

Jag säger det igen! Din blogg är fantastisk och du är en stor förebild!

Slutade hastigt med gluten, laktos och socker den 18 maj 2018. Känner mig allmänt förvirrad. När jag läser på soygurt mm är det ju så mycket stabiliseringsmedel och annat konstigt.

Uppfattar det som att du vill ha ”ren mat”. Kan du inte skriva ett inlägg om vilka ”mejeri”-produkter du använder.

Tack Annika! Soja är homonstörande och liknar gluten i tarmen. Jag tål det inte alls och undviker det helt och hållet. Jag använder mest bara kokos om jag vill ha nått såsigare, men jag kan absolut se vad jag kan göra! Skriver det på min att göra-lista! Kram!

Hej! Superfin blogg, blir väldigt inspirerad att börja men har haft problem med min galla och i juli opererades den bort. Kan jag äta lchf ändå och är det något speciellt man ska tänka på? Mvh Anna

Det går utmärkt. Galla förvaras bara i gallblåsan, men kommer att produceras ändå. Du kan stegvis öka fettet istället för att bomba på som en galning i början. Lycka till!

Börjat med lchf , tycker din sida är toppen klart o tydligt, lätt att förstå.

Fanny, har du tips på bra ”bar” att ha i väskan, när nivån sjunker och jag snabbt behöver fylla på?

Jag har IBS och kan inte äta en hel del av grönsakerna i recepten. Vad gör man då??

Då får du anpassa efter vad du tål. Jag har också IBS och har inga problem alls med några grönsaker. Lycka till!

Hej! Verkar vara en informativ och intressant blogg du har. Skulle dock rekommendera att göra din header lite mer responsiv till smartphones. Att när man scrollar så åker din ”logga” upp och göms och så kan nav-baren vara kvar. För just nu tar den upp halva skärmen och det stör en hel del (tycker jag). Känns som att försöka kika under lugg, om du förstår vad jag menar? ☺️ Allt gott!
Mvh!

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök