Blomkålstaboleh LCHF/paleo – åh vad gott!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Blomkålstaboleh
Jag lärde mig göra taboleh när jag var tonåring och hängde i en butik med utländska delikatesser. Jag hängde i kassan och pratade och pratade med Mohammed som drev butiken. Fick många tips av honom och kommer alltid att minnas hans värme. Detta recept är LCHF-anpassat eftersom jag bytt ut bulguren mot blomkål. Tryck nedan för hela receptet!

Blomkålstaboleh

Ingredienser:

  • 350 g blomkål
  • 1/2 dl olja
  • Saften från 1 citron/stor lime
  • 1 rödlök
  • 150-200 g tomater
  • 20 gram bladpersilja (en stor näve)
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Riv blomkålen grovt på ett rivjärn.
  2. Koka upp en kastrull med vatten och lägg blomkålen i en sil.
  3. Sänk ner silen i det kokande vattnet och låt koka ca 2 minuter, för att dra ur den värsta kålsmaken.
  4. Spola i kallt vatten salta och låt rinna av ordentligt.
    (Ett tips är att ha lutning på silen när den droppar av för att vattnet lättare ska rinna av).
  5. Hacka tomaterna fint (skär bort kärnhuset) liksom bladpersiljan och rödlöken samt riv/pressa vitlöken.
  6. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  7. Låt gärna stå och dra en stund innan servering.
  8. Servera gärna tillsammans med grillat, korv eller halloumi.

Tips!

Vill du ha fler smarriga recept med blomkål i? Kolla in merjerifria blomkålssoppa med grönkålschips eller min blomkålspizza utan ost

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.