Tomatsoppa med timjan och avokadoägg – mejerifri/paleo

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Jag och framförallt min man tycker att tomatsoppa är den bästa snabbmaten. Vår son Sixten är dessutom väldigt förtjust i soppa. Försvinnande snabbt och enkelt, och oerhört gott. Klicka nedan för receptet.

Tomatsoppa med timjan och avokadoägg

Ingredienser till 4 portioner:

  • 2 burkar tomater
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2,5 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk herbamare
  • Peppar från kvarn
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 avokado
  • 4 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Fräs lök och vitlök i kokosolja tills de blir mjuka.
  3. Slå på tomaterna, vatten och alla andra ingredienser utom kokosmjölken. Låt koka cirka 10 minuter.
  4. Dela avokadon och ta bort kärnan.
  5. Knäck ett ägg i varje avokadohalva. Låt vitan som inte får plats (nästan all) rinna ner i en burk.*
  6. Salta på ägget och ställ in i ugnen 5-10 minuter beroende på hur du gillar äggulan, ju längre tid desto fastare gula.
  7. Tillsätt kokosmjölken, stavmixa slätt och smaka ev av med mera salt.

* Jag slänger aldrig råvaror i onödan. Gör inte det du heller! Äggvitor är perfekta för Lesscarbs pizzabotten, korvbröd, maränger och mycket mera. Här hittar du mina tips vad du kan göra med äggvitorna.

Tips!

Här har du ytterligare 6 recept på mejerifria LCHF-soppor!

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

1 kommentar

Å vilken härlig soppa, den ska jag göra med barnbarnen och bjuda föräldrarna på. Bra att det var mejerifritt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.