Auberginepizza – superenkelt och supergott!

Auberginepizza – så otroligt gott och ändå nyttigt! Detta är vad jag brukar äta när min man är pizzasugen eller som lunch när jag vill ha något ljummet. En pizza med auberginebotten!

 

Auberginepizza

 

Ingredienser till 1 pers:

  • 7-8 centimetertjocka aubergineskivor.
  • Valfri topping, men jag har alltid ruccola eller färska örter och frön/pesto.

Förslag på topping:

  • persilja
  • tomat
  • chili
  • parmesan (hoppa över vid paleokost)
  • mandelpesto (denna gång utan ost med lite extra salt i istället)

Du kan även toppa auberginepizzan med t.ex:

  • Bladspenat, bacon, tomat, frön och cream cheese.
  • Parmesan, ruccola, frön och majonnäs
  • Grillad paprika, ruccola, frön, cremé fraiche och tomat.
  • Mozzarella, pumpafröpesto, bladsallad.

 

Gör så här

 

  1. Salta och stek auberginen mjuk och gyllenbrun.
  2. Lägg upp på ett fat och toppa med valfri topping. Var inte rädd för att vara kreativ!

 

 

Tips!

För dig som älskar aubergine kan jag även rekommendera min auberginepaj med lök och rosmarin

eller kanske mina auberginerullar kål och lök

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.