Snabbt och enkelt att svänga ihop en soppa till lunch eller efter en lång arbetsdag. Den här kombinationen tycker jag är väldigt god!
Broccoli- och ingefärssoppa med ägghalvor
Ingredienser till fyra portioner:
- 4 ägg
- 750 gram broccoli
- ca 6×6 cm färsk ingefära
- 8-10 dl vatten
- 2-3 tsk tsk herbamare
- 2 dl kokosmjölk/kokosgrädde
Gör så här
- Koka äggen som du önskar dem, i soppa föredrar jag hårdkokt.
- Skär broccolin i mindre delar, skala även stammen och använd den. Lägg ner i kastrull tillsammans med hackad ingefära, vatten, herbamare och kokosmjölk.
- Låt koka cirka 7-10 minuter.
- Stavmixa slätt.
- Späd ev med mera vatten för en lösare soppa och smaka av med mera herbamare.
- Klart!
Tips!
Här hittar du alla mina enkla och goda soppor i denna soppsamling med förslag på goda tillbehör.
3.7/5
(3 Reviews)
5 kommentarer
Hej Fanny, jag älskar redan receptet! (Även om jag tog på TOK för mycket ingefära!)
Skulle du vilja vara så snäll och ge mig åtminstone ett cirka i gram på hur mycket ingefära du använder?
Kram å tack!
Haha du är för härlig! Det är ju supernyttigt, men kanske en bit som en hel valnöt ungefär? Ta en halv och testa dig fram! 🙂 Kram!
Tack! Ok! Bättre att smyga in med en valnöt än att ta en måttstock eller lita på mitt ögonmått 😉
Oj!! En valnöt är ju väldigt mycket mindre än 6×6 centimeter! Well, vi får väl se om min soppa går att äta eftersom jag tog ingefära i det mått som stod i receptet.
Ingefära är gott så ska nog inte vara några konstigheter 🙂