Broccoli- och ingefärssoppa med ägghalvor

Broccoli- och ingefärssoppa med ägghalvor – mättande o snabb!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Snabbt och enkelt att svänga ihop en soppa till lunch eller efter en lång arbetsdag. Den här kombinationen tycker jag är väldigt god!

Broccoli- och ingefärssoppa med ägghalvor

Ingredienser till fyra portioner:

  • 4 ägg
  • 750 gram broccoli
  • ca 6×6 cm färsk ingefära
  • 8-10 dl vatten
  • 2-3 tsk tsk herbamare
  • 2 dl kokosmjölk/kokosgrädde

Gör så här

  1. Koka äggen som du önskar dem, i soppa föredrar jag hårdkokt.
  2. Skär broccolin i mindre delar, skala även stammen och använd den. Lägg ner i kastrull tillsammans med hackad ingefära, vatten, herbamare och kokosmjölk.
  3. Låt koka cirka 7-10 minuter.
  4. Stavmixa slätt.
  5. Späd ev med mera vatten för en lösare soppa och smaka av med mera herbamare.
  6. Klart!

Tips!

Här hittar du alla mina enkla och goda soppor i denna soppsamling med förslag på goda tillbehör.

3.7/5 (3 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

5 kommentarer

Hej Fanny, jag älskar redan receptet! (Även om jag tog på TOK för mycket ingefära!)
Skulle du vilja vara så snäll och ge mig åtminstone ett cirka i gram på hur mycket ingefära du använder?
Kram å tack!

Haha du är för härlig! Det är ju supernyttigt, men kanske en bit som en hel valnöt ungefär? Ta en halv och testa dig fram! 🙂 Kram!

Tack! Ok! Bättre att smyga in med en valnöt än att ta en måttstock eller lita på mitt ögonmått 😉

Oj!! En valnöt är ju väldigt mycket mindre än 6×6 centimeter! Well, vi får väl se om min soppa går att äta eftersom jag tog ingefära i det mått som stod i receptet.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök