fbpx
Lesscarbs Lesscarbs

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Kökets favoriter

Zucchinipasta / Zoodles – så här gör du (video)

Zucchinipasta / Zoodles – så här gör du (video)

Många frågar hur jag gör zucchinipastan, också känt som zoodles. Det är superenkelt, så jag gjorde en video för att visa hur det går till. Jag har också samlat mina bästa zoodles-recept.

 

Så här gör du:

 1. Välj en fast zucchini som passar hålet. Använder du den från videon ovan spelar tjocklek mindre roll.
 2. Tvätta zucchinin och skär av botten.
 3. Sätt i zucchinin och snurra med jämnt och bestämt tryck.
 4. Du kan servera zucchinipastan direkt, den kräver ingen tillagning och har en härlig al dente-konsistens. Eller så lägger du ner den i sjudande vatten några minuter (cirka tre, häll sedan av vattnet och lägg tillbaka i grytan någon minut för att ånga av), alternativt steker i några minuter i smör. Prova fram din favorit till olika tillbehör.

Tips på mina recept med zucchinipasta:

Köp en grej för zucchinipasta

UPPDATERING: Tidigare sålde jag Veggie Twistern i min webbshop, men den har jag nu stängt. Jag har hittat en liknande produkt som jag har testat och gillar hos Kökets favoriter. Den heter grönsaksstrimlare och ser annorlunda ut men ger samma resultat. Det finns också en frukt- och grönsakssvarv som är större och kraftigare, den tycker jag är bra om man vill göra pasta av grövre grönsaker, som rotfrukter.

 

 

 

6 Responses to Zucchinipasta / Zoodles – så här gör du (video)

 • Smart! Var kan man köpa en sån manick?

 • Hej Fanny!

  Jag älskar zoodles något extremt mycket jag också och gör de väldigt ofta men jag tycker dem alltid blir så blöta så fort man tillagar dem! Jag fick tipset att man skulle lägga sina zoodles i ett durkslag med lite salt på för att det skulle dra ut vätskan men det tar ju timmar för att vätskan ska dras ut helt och hållet! Dem blir ju även rätt ”soggy” vad man än gör med dem tycker jag, har du några tips på hur du gör för att dem ska behålla sin härliga al dente konsistens efter att ha blivit tillagade? (Jag har bara testat att steka dem i stekpanna, är de det som förstör de för mig kanske?)

  Tacka din man för en fantastisk hemsida från mig och tack Fanny för alla dina fantastiska recept!

  //Rasmus

  • Hej! Tack för dina fina ord! Jag ska absolut hälsa min man, då blir han glad. Jag tycker inte att du ska salta dem. Lägg istället ner dem i sjudande vatten kanske 2 minuter. Sila av all vätska du kan, och lägg sedan tillbaka i den torra kastrullen 1-2 min till så ännu lite mer vätska dunstar. Testa det, eller att bara blanda runt dem råa i en sås! Hör av dig hur det går. 🙂

 • Funkade inget vidare för mig dessvärre, det hände inte mycket när jag snurrade för hand och taggarna på den andra cylindern fick aldrig fäste utan bara skrapade cirklar :/ zucchinin var kanske för mjuk…

Lämna ett svar