auberginerora

Aubergineröra – med smak från mellanöstern

Inlägget innehåller en annonslänk till mat.se

Aubergineröra passar till mat, som sås eller som dipp till grönsaker. Jag bara älskar kombinationen aubergine och sesampasta. Detta är ett utmärkt val om du äter mejerifritt/paleo eller vill variera dig från den sås du alltid brukar äta.

Aubergineröra är enkelt att göra och har en härligt rökig smak tack vare att man grillar/steker auberginen innan man sedan mixar den. Detta är helt klart en favorit.

Aubergineröra

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 210 grader.
  2. Dela auberginen på längden, mitt i tu och lägg dem med köttsidan nedåt på en plåt.
  3. Picka hål i skalet med en gaffel och ställ in i ugnen ca 20-30 minuter. Auberginen ska börjat ”falla samman” och vara helt mjuk rakt igenom.
  4. Låt svalna något. Under tiden kan du hacka vitlöken fint.
  5. Skapa sedan av köttet från skalet och blanda med samtliga ingredienser. Smaka av med salt.

Tips! Det är också gott att pressa i lite citronsaft, det gör jag nästan alltid för att få upp syran lite i min aubergineröra.

aubergineröra

Sesampasta

När man väljer sesampasta eller tahini finns det flera olika varianter att välja på. Med eller utan salt, eko eller tjockare/mer lättflytande. Det finns de med mer eller mindre kolhydratmängd.

Sesamfrön innehåller flera nyttiga mineraler till exempel kalcium och magnesium.

Räds du sesampasta för att den innehåller 9 gram kolhydrater eller ibland mer tycker jag att du ska se till dagen i helhet. Jag äter absolut sesampasta då och då som en härlig krydda, på sallad eller som dipp.

Vill du göra sesampasta själv hittar du mitt recept på sesampasta här!

4/5 (1 Review)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Någon vecka i alla fall. Jag har aldrig testat att frysa rester, det är ju olivolja i så jag vet inte riktigt hur det blir, säg till om du testar. 🙂

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök