Hej, det är Fanny

Beskriv dig själv i tre meningar!

Jag älskar mat och att inspirera andra. Jag har ett stort intresse för funktionell träning med fokus på tung styrketräning. Ett annat stort intresse är hållbarhet och att leva så rent och naturligt som är möjligt. Förutom detta är renovering och rusta upp ett stor intresse som tar mycket av min tid. 

Hur skulle du beskriva dina kanaler? 

Min blogg började som en ren matblogg 2014, och första året skapade jag över 400 recept. Idag samlas recept och inspiration inom hälsa, odling, skönhet, renovering, träning och att leva giftfritt. Jag gillar att blanda innehållet, och på min Instagram story bjuder jag på hela mig själv, och peppar mina följare att våga vara sig själva och gå sin egen väg.

Vad jobbar du med?

Jag har förmånen att arbeta heltid med min blogg och mina sociala medier. Det har jag gjort sedan 2016. 

Utbildning?

Jag är utbildad kommunikatör (läst svenska, retorik, projektledning, marknadsföring, organisation/ledarskap) samt utbildad kostrådgivare. Jag tar för närvarande inga kunder inom kostrådgivning. 

 

Din matfilosofi? 

Jag älskar mat. Jag vill att mat ska vara nyttig, enkel och god. Jag har tidigare lidit av ätstörningar och har idag inga aktiva problem. Jag äter 100 procent glutenfritt och väljer rena, naturliga ingredienser utan onödiga tillsatser. Jag är kär i grönsaker, de skulle jag inte leva utan. 

Varför heter bloggen lesscarbs?

Min resa med bloggen började 2014 när jag fött vår dotter och jag började äta LCHF, jag ville ha ett namn på Instagram som indikerade vad det handlade om, men ville inte låsa in mig med ett namn som “LCHF-Fanny” eller liknande. Jag lever idag lesscarbs, inte no carbs eller LCHF. Däremot finns över 500 recept som alla passar för dig som äter just LCHF.

Vilka grejer i ditt kök älskar du mest? 

Burkarna från Weck Jarmin filtreringskannagrönsakssvarv och mina stekpannor i lätt gjutjärn. Bra knivar. Kärlek hela bunten!

Träning?

Jag har ett stort intresse för funktionell träning med fokus på tung styrketräning. Mitt mål är att bli en “stark jävla vikingakvinna” och än så länge bär jag runt på 33 kilo ren muskelmassa. Något jag är rätt stolt över såklart. Jag är nyfiken på vad min kropp kan åstadkomma, och jag ser fram emot vår resa tillsammans. Mitt nästa mål är att dra 180 kg i marklyft, men jag har inte bråttom. Jag hänger på Gatti Training, Sveriges bästa gym, kom förbi på en kaffe eller bränn av ett pass med mig. 

Tips på träningskläder? 

Såklart! Jag är känd som “tjejen som provar tights” eftersom jag under höst/vår 19/20 testade över 40 olika tights från olika märken. Detta var omåttligt populärt, och mina följare var som galna och hoppades att jag aldrig skulle hitta rätt. Sedan träffade jag kärleken i Aim’n, och vi har gjort mycket kul sedan dess. 

Tre favoriter inom naturlig skönhet?

Lätt!  Aleppotvål och att göra egen ansiktsmask.

Vilka recept kan du tipsa om på bloggen?

Oj! Finns så många, men om jag ska välja en från varje kategori väljer jag: Frukost: Tjockt fröknäcke (snåla inte med pålägget) Lunch: Kyckling i currysås (går att göra med bönor) mellis: Jordgubbssmoothie med ingefära/lime, Middag: Auberginerullar med krämig grönkål och olivröra. Dessert: Hallon- och kokosglass. Jag rekommenderar varmt att du tar en titt på mina veckomenyer

 

Vilka livsmedel vill du inte vara utan?

Kakonibs, Herbamare, bladsallad, ekologiska oliver, aktiverade frön, kokosolja

 

Äter du aldrig något onyttigt? 

Jag tror inte på förbud och pekpinnar. Jag äter det jag vill äta, och då gör jag det helhjärtat. Jag äter inte för andras skull, och om jag vill äta en dessert med socker, ägg och mjölk som jag inte burkar göra kommer jag att göra det. Min vardagliga kost består av rena livsmedel, mycket grönsaker, protein och fett.

 

Vill du berätta något om din familj?

Jag är född 1988 och uppväxt på landet vid Mälaren, men idag bor jag i en villa I Stuvsta Huddinge (Stockholm). Jag är gift med min smarta man Zarko och vi har två barn tillsammans, Sixten född 2011 och Betty född 2014. Tillsammans gillar vi att vara i skogen, bada, äta god mat, pyssla, fixa med alla våra  hemmaprojekt och att kolla på film. 

Du tar så fina bilder! 

Tack snälla. Jag är estetiskt lagd och är självlärd inom foto och redigering. Just nu har jag en Canon 6D Mark II och en uppsättning olika objektiv. Jag älskar färgglada bilder som man blir hungrig av. 

Har du tips på tillskott?

Såklart jag har. Jag har skrivit många inlägg på detta tema, här finns ett inlägg om tillskott för stora och små. Mina favoritmärken är Helhetshälsa, Thorne, Alpha Plus och Holistic

Visst har du en podd?

Det stämmer, men vi har sedan 2021 en paus på obestämd tid. Den heter Fanny och Ila och handlar om hållbarhet och holistisk hälsa. Du borde lyssna på den. Den är toppen. Här är ett citat från en lyssnare: ”Jag bara älskar Fanny och Ila! De inspirerar till hälsa och en hälsosam livsstil på ett lättsamt sätt utan pekpinnar”

.. Och skrivit böcker?

Jag är författare till två böcker, Det stora Matäventyret (-17) som är en en kombinerad inspirationsbok för att få med barnen i köket och en kokbok med recept utan socker, mjölk och gluten. Jag har också skrivit boken Giftfri – ett rent liv utan tillsatser som jag skrivit tillsammans med Martina Johansson (-18).

Priser jag vunnit

I november 2019 november jag den stora äran att vinna Matbloggspriset Folkets val med Lesscarbs. Det gjorde mig så glad och tacksam över mina fina följare.

Den 17 november 2018 hade jag den stora äran att vinna Årets medlem i branschorganisationen Influencers of Sweden. Med följande motivering

Årets medlem har sen dag ett bidragit med stort värde till communityt och lyckas alltid ta tid ur sitt eget fartfyllda liv för att peppa, svara på frågor och dela med sig av insikter. Vår starkaste förhandlare och en riktigt förebild i hur man som nischad influencer kan bygga ett superstarkt varumärke och göra grymma samarbeten.

Sök