Lesscarbs snabba bröd

LCHF bröd – alla mina favoritrecept

INLÄGGET INNEHÅLLER KÖPLÄNKAR (ADLINKS) TILL KÖKETS FAVORITER, KITCHEN TIME, CERVERA OCH BODYSTORE

LCHF bröd är en populär sökning här på bloggen, och jag har under årens gång skrivit över 190 brödrecept här.

För att underlätta din jakt på det perfekta lchf-brödet har jag samlat alla mina favoriter i detta maxade inlägg. Jag har dessutom delat in dem i olika kategorier för att du enkelt ska hitta det du söker. Hoppas du hittar några nya favoriter!

Inlägget innehåller

  1. LCHF bröd – Att ersätta ingredienser
  2. Utrustning
  3. LCHF Fröknäcke
  4. LCHF Knäckebröd
  5. LCHF Scones
  6. LCHF Frallor
  7. LCHF bröd med nötbas
  8. Andra favoriter som jag använder som bröd
  9. Bra att ha i skafferiet när du vill baka LCHF bröd
LCHF bröd
Här ser du min goda fiskburgare med ingefära- och chili

1. LCHF bröd – Att ersätta ingredienser

Alla brödrecepten i det här inlägget är lchf, vill du även göra dem paleovänliga kan du testa att byta ut vissa ingredienser. Innehåller receptet smör kan du byta ut det mot kokosolja och använda samma mängd som står i receptet.

Vissa av recepten innehåller mjölk, grädde, creme fraiche eller yoghurt. I de fallen kan du använda kokosgrädde eller kokosmjölk istället. Det brukar gå att använda samma mängd, men här är det viktigt att tänka på konsistensen av ingrediensen som finns i receptet. Ska det till exempel vara mjölk i receptet och du bara har väldigt fast kokosgrädde behöver du tillsätta vatten tills du får rätt konsistens.

Jag får ofta frågan om hur man byter ut nötmjöl. Det enklaste sättet är nog att använda en matberedaren och mixa ner olika frön till mjöl och ersätta med. Frömjölet får ungefär samma konsistens och du kan använda samma mängd av det nya mjölet.

Ett par gånger när jag inte haft något nötmjöl hemma har jag använt pofiber istället och det har fungerat fint. Det som är lurigt med att byta mot pofiber är att det suger upp mycket mer vätska än nötmjöl och därför kan du behöva justera vätskemängden i receptet för att få samma resultat. Vissa bröd är lite känsligare. Om du exempelvis vill göra the bröd, men inte vill använda nötmjöl kan det vara bättre att byta till mina mejerifria pofiberfrallor istället. 

I vissa recept, som till exempel det populära The bröd, är ägg en avgörande ingrediens för att få ett bra resultat. I de flesta övriga recepten borde det gå bra att byta ut vanliga ägg mot chiaägg. Jag har faktiskt inte hunnit testa detta själv, men om du gör det får du hemskt gärna skriva till mig och berätta. (Läs mer om hur du gör chiaägg här.)

LCHF bröd
Hemmamjölat mjöl. Så snabbt och smidigt!
LCHF bröd
Att baka är roligt, enkelt och gott.
Chiaägg
Chiaäggen är redo!

2. Utrustning

Om du ska baka mycket lchf-bröd tycker jag att du ska investera i en del grundläggande utrustning som underlättar processen och gör det mycket roligare. Här är några favoriter som jag inte klarar mig utan:

  • Jag får också väldigt många frågor om mina stekbleck från Pallares. De finns nu åter i lager. De är helt magiska!
LCHF bröd
Så slimmad liten våg, älskar den. Finns även i ett gäng andra färger/mönster.
Sötpotatis lesscarbs
Termometern använder jag till massor av saker. Här när jag gör mina sötpotatis-pommes.

3. LCHF Fröknäcke

Mina fröknäcken är väldigt populära och går hem hos de flesta. Perfekta att ha hemma och plocka fram när du blir sugen. Passar till kaffet, som mellis, till en smarrig soppa eller som något krispigt att smula över salladen. Ladda upp med dina favoritfrön hemma i skafferiet så är det bara att slänga ihop ett fröknäcke när andan faller på. Här är mina bästa recept på fröknäcke:

4. LCHF Knäckebröd

Vill du ha något gott och knaprigt men utan nötter så är mina sesamknäcken för dig. Jag tycker faktiskt att de är godare än vanligt fröknäcke. Dessutom har jag tagit fram ett recept som är helt utan ägg och ost också! Kolla in de många olika varianterna här nedan: 

5. LCHF Scones

Jag äter inte jättemycket bröd, men just scones är en favorit bland mina lchf bröd. Det är så gott med lite chiasylt och te till helgbrunchen eller som mellanmål. Flera av mina lchf bröd påminner om scones. Här är några av av de mest populära recepten:

6. LCHF Frallor

De här lchf bröden passar perfekt att göra bullar eller frallor av. De är också toppen att använda som hamburgerbröd och korvbröd eller att baka i en brödform och rosta.

7. LCHF bröd med nötbas

Här kommer några fler populära recept på lchf bröd. Dessa är gjorda med nötbas och vissa av dem är därför lite kompaktare. Kom ihåg att blötlägga nötterna innan du använder dem, då blir de snällare mot magen och du ökar näringsupptaget. Läs mer om blötläggning här. 

8. Andra favoriter som jag använder som bröd

De här recepten faller egentligen inte in under den vanliga kategorin av lchf bröd men de fungerar toppen ändå. Testa till exempel att använda min pizzabotten som wrap på nästa utflykt eller att cervera mina kesoplättar med färskost och gräslök till mellis. 

9. Bra att ha i skafferiet när du vill baka LCHF bröd

Här är några basingredienser som är bra att ha i skafferiet för att underlätta bakningen: 

Lesscarbs favoritprodukter hos Bodystore

Slutord

Det här var mina allra populäraste lchf-bröd. Jag hoppas att du ska ha fått lite inspiration och kanske hittar du en ny favorit eller två.

Jag vill också tipsa om att jag har en hel del recept på glutenfria bröd som du gärna får kika på. Det är alltså recept på bröd som inte nödvändigtvis är lchf eller paleo, men som är glutenfria och fullproppade med näring. Rekommenderar också att du läser mitt maxade inlägg om varför du borde äta glutenfritt.

The Bröd - by Maria Emmerich
Brödet blir otroligt fluffigt. Skrämmande likt vanligt bröd. The bröd by Maria Emmerich
Stenåldersbröd
Mitt stenåldersbröd
Äta glutenfritt
Detta är lesscarbs snabba bröd. Ett gott LCHF-vänligt bröd som jag bjudit ”vanliga personer” på många gånger och alla har tyckt om det.
pofiberbrod
Här ser du pofiberbröden 🙂
Sesamknäcke med kummin
Sesamknäcke med kummin.
4.6/5 (9 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök