LCHF bröd är en populär sökning här på bloggen och jag har under årens gång fått upp över 190 brödrecept här. För att underlätta jakten på det perfekta lchf brödet har jag samlat alla mina favoriter i detta maxade inlägg och delat in dem i olika kategorier för att du enkelt ska hitta det du söker. Hoppas du hittar några nya favoriter!

LCHF bröd – Att ersätta ingredienser
Alla brödrecepten i det här inlägget är lchf, vill du även göra dem paleovänliga kan du testa att byta ut vissa ingredienser. Innehåller receptet smör kan du byta ut det mot kokosolja och använda samma mängd som står i receptet. Vissa av recepten innehåller mjölk, grädde, creme fraiche eller yoghurt. I de fallen kan du använda kokosgrädde eller kokosmjölk istället. Det brukar gå att använda samma mängd, men här är det viktigt att tänka på konsistensen av ingrediensen som finns i receptet. Ska det till exempel vara mjölk i receptet och du bara har väldigt fast kokosgrädde behöver du tillsätta vatten tills du får rätt konsistens.
Jag får ofta frågan om hur man byter ut nötmjöl. Det enklaste sättet är nog att använda en matberedaren och mixa ner olika frön till mjöl och ersätta med. Frömjölet får ungefär samma konsistens och du kan använda samma mängd av det nya mjölet. Ett par gånger när jag inte haft något nötmjöl hemma har jag använt pofiber istället och det har fungerat fint. Det som är lurigt med att byta mot pofiber är att det suger upp mycket mer vätska än nötmjöl och därför kan du behöva justera vätskemängden i receptet för att få samma resultat. Vissa bröd är lite känsligare. Om du exempelvis vill göra the bröd, men inte vill använda nötmjöl kan det vara bättre att byta till mina mejerifria pofiberfrallor istället.
I vissa recept, som till exempel the bröd, är ägg en avgörande ingrediens för att få ett bra resultat. I de flesta övriga recepten borde det gå bra att byta ut vanliga ägg mot chiaägg. Jag har faktiskt inte hunnit testa detta själv, men om du gör det får du hemskt gärna skriva till mig och berätta. Läs mer om hur du gör chiaägg här.



Utrustning
Om du ska baka mycket lchf bröd tycker jag att du ska investera i en del grundläggande utrustning som underlättar processen och gör det mycket roligare. Här är några favoriter som jag inte klarar mig utan:
- Bakduk (återanvändningsbar) Jag tycker att den här bakduken är toppen! Jag försöker leva giftfritt så långt det går, men alla gör alltid vissa medvetna undantag. Jag tycker att den här bakduken är ett bra alternativ även om den inte är helt giftfri.
- Jag får också väldigt många frågor om mina stekbleck från Pallares. De finns nu åter i lager och du hittar dem här. De är helt magiska!


LCHF Fröknäcke
Mina fröknäcken är väldigt populära och går hem hos de flesta. Perfekta att ha hemma och plocka fram när du blir sugen. Passar till kaffet, som mellis, till en smarrig soppa eller som något krispigt att smula över salladen. Ladda upp med dina favoritfrön hemma i skafferiet så är det bara att slänga ihop ett fröknäcke när andan faller på. Här är mina bästa recept på fröknäcke:
LCHF Knäckebröd
Vill du ha något gott och knaprigt men utan nötter så är mina sesamknäcken för dig. Jag tycker faktiskt att de är godare än vanligt fröknäcke. Dessutom har jag tagit fram ett recept som är helt utan ägg och ost också! Kolla in de många olika varianterna här nedan:
- Sesamknäcke – grundreceptet
- Sesamknäcke utan ägg och ost
- Sesamknäcke med fänkål och anis
- Sesamknäcke med kummin
- Sesamknäcke med rosmarin
LCHF Scones
Jag äter inte jättemycket bröd, men just scones är en favorit bland mina lchf bröd. Det är så gott med lite chiasylt och te till helgbrunchen eller som mellanmål. Flera av mina lchf bröd påminner om scones. Här är några av av de mest populära recepten:
- Enkelt microbröd
- Mejerifria pofiberbröd
- Microbröd med oliver
- Glutenfritt lchf-microbröd med frön
- Bettys snabba bröd – utan nötter och mejerier
- Enkelt microbröd med ost
LCHF Frallor
De här lchf bröden passar perfekt att göra bullar eller frallor av. De är också toppen att använda som hamburgerbröd och korvbröd eller att baka i en brödform och rosta.
LCHF bröd med nötbas
Här kommer några fler populära recept på lchf bröd. Dessa är gjorda med nötbas och vissa av dem är därför lite kompaktare. Kom ihåg att blötlägga nötterna innan du använder dem, då blir de snällare mot magen och du ökar näringsupptaget. Läs mer om blötläggning här.
Andra favoriter som jag använder som bröd
De här recepten faller egentligen inte in under den vanliga kategorin av lchf bröd men de fungerar toppen ändå. Testa till exempel att använda min pizzabotten som wrap på nästa utflykt eller att cervera mina kesoplättar med färskost och gräslök till mellis.
- Ostmaränger
- Kesoplättar
- Langos
- Omelettwrap
- Mättande pannkaka
- Wrap (Lesscarbs pizzabotten, utmärkt som wrap!)
- Sesamwrap
Bra att ha i skafferiet när du vill baka LCHF bröd
Här är några basingredienser som är bra att ha i skafferiet för att underlätta bakningen:
- Mandelmjöl
- Kokosmjöl
- Bakpulver
- Fiberhusk
- Chiafrön
- Linfrön
- Solroskärnor
- Pumpakärnor
- Sesamfrön
- Kokosolja
- Pofiber
Det här var mina allra populäraste lchf bröd. Jag hoppas att du ska ha fått lite inspiration och kanske hittar du en ny favorit eller två. Jag vill också tipsa om att jag har en hel kategori med recept på glutenfria bröd som du gärna får kika på. Det är alltså recept på bröd som inte nödvändigtvis är lchf eller paleo, men som är glutenfria och fullproppade med näring. Läs mer i mitt maxade inlägg här. Alla mina glutenfria recept hittar du under rubriken GLUTENFRITT i menyn eller genom att klicka här




