Sallad med kallrökt lax och dillmajonnäs – mejerifri/paleo

Dela på facebook
Dela på email

Mina barn tycker om sallad om det finns tillräckligt mycket gott i som de kan plocka ut, haha. Betty älskar exempelvis oliver och Sixten gillar äggen. Båda gillar majonnäs att dippa i.

 

 

Sallad med kallrökt lax och dillmajonnäs

 

Ingredienser till 4 personer:

  • 4 ägg
  • 200 gram färsk bladspenat
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 liten burk oliver
  • 200 gram kallrökt lax
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk dill

 

Gör så här

  1. Koka äggen mjukkokta, omöjligt att ge en exakt tidsangivelse eftersom alla spisar är olika. Spola i kallt vatten.
  2. Lägg upp spenaten på ett stort fat eller på fyra tallrikar.
  3. Dela tomaterna och lägg på dem tillsammans med oliverna.
  4. Lägg ut skivor av laxen.
  5. Skala äggen och dela dem och fördela över salladen.
  6. Blanda samman majonnäs och dill och klicka ut över salladen eller servera vid sidan om.

Tips!

Gillade du det här receptet?

Då borde du kolla in mina laxrullar med wasabikräm

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

hej, verkar vara ett bra recept speciellt för mig som inte är så van att laga mat.
Jag ska bjuda två kompisar på lunch

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Få mitt gratis inspirationsbrevEtt mejl i veckan som gör dig glad. Fullt med recept, veckomenyer, tips, bilder och unika erbjudanden.
Prenumerera här →