Timjanköttbullar med blomkålsmos – mejerifritt/paleo

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

”Mums vilket gott mos mamma. Köttbullarna är också mumsiga, gör om dem snart igen snälla tack.” Sixten fyra år är min bästa kritiker, oftast i alla fall. Älskar när jag lagar goda grönsaker som barnen gillar.

Timjanköttbullar med blomkålsmos

Ingredienser till fyra personer:

  • 400 g kycklingfärs
  • 2 msk torkad timjan (eller ca 1 kruka färsk)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk herbamare
  • Peppar efter smak
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 msk kokosolja utan smak
  • Salt efter smak

Gör så här

  1. Koka upp vatten till blomkålen.
  2. Blanda samman allt till köttbullarna och forma till bullar med fuktiga händer.
  3. Stek  på medelvärme cirka 5 minuter.
  4. Skär blomkålen i mindre bitar. Koka den al dente i saltat vatten.
  5. Stavmixa samman blomkålen tillsammans med kokosoljan, smaka av med salt.

Tips!

Gillade du det här receptet borde du kolla in mina kycklingköttbullar med vitlök och salvia

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.