Timjanköttbullar med blomkålsmos – mejerifritt/paleo

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

”Mums vilket gott mos mamma. Köttbullarna är också mumsiga, gör om dem snart igen snälla tack.” Sixten fyra år är min bästa kritiker, oftast i alla fall. Älskar när jag lagar goda grönsaker som barnen gillar.

Timjanköttbullar med blomkålsmos

Ingredienser till fyra personer:

  • 400 g kycklingfärs
  • 2 msk torkad timjan (eller ca 1 kruka färsk)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk herbamare
  • Peppar efter smak
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 msk kokosolja utan smak
  • Salt efter smak

Gör så här

  1. Koka upp vatten till blomkålen.
  2. Blanda samman allt till köttbullarna och forma till bullar med fuktiga händer.
  3. Stek  på medelvärme cirka 5 minuter.
  4. Skär blomkålen i mindre bitar. Koka den al dente i saltat vatten.
  5. Stavmixa samman blomkålen tillsammans med kokosoljan, smaka av med salt.

Tips!

Gillade du det här receptet borde du kolla in mina kycklingköttbullar med vitlök och salvia

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.