Avokado- och laxtorn med parmesanchips och vispad crème fraiche

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Detta var vår förrätt nyårsafton 2014. Riktigt enkelt och gott. Lent, knaprigt, salt och surt. Fräsch start på en god middag!

Avokado- och laxtorn med parmesanchips

Ingredienser till ca 3 personer:

  • 2 avokado
  • 7-10 körsbärstomater
  • 50 g sockerärtor
  • juice från ½ eko citron
  • 80 gram gravad lax
  • Peppar, chiliflakes
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 50 g parmesan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv parmesanen fint och lägg ut i önskad form på en bakplåt, det borde bli cirka 8 chips. Grädda 7-10 minuter, det beror på din ugn så håll koll! De ska slutat bubbla men inte bli mörkbruna.
  3. Hacka avokado, tomat, lax och sockerärtor i bitar som är ca 1×1 cm.
  4. Blanda samman allt i en skål och pressa över citronen.
  5. Har du en stansform använder du det för att göra ett torn, genom att fylla det och sedan sakta lyfta upp det samtidigt som du håller emot med en sked, annars kan du bara forma en snygg hög på en tallrik.
  6. Vispa crème fraichen med elvisp några minuter så blir den härligt fluffig. Lägg en klick på varje torn. Toppa med en citronskiva, chiliflakes, peppar och någon ört. Ställ ett eller två parmesanchips bredvid tornet.

Tips!

Gillade du det här receptet? Då kan jag rekommendera min gravlax med dillmajonnäs 

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.