Blomkålssoppa LCHF – simpelt och supergott!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Jag är en riktig soppoman. Jag skulle nog kunna äta soppa varje dag, eller i alla fall flera gånger varje vecka. Vilket vi faktiskt gör i perioder på höst och vinter. Denna krämiga soppa älskas av hela familjen, stora som små. Tryck nedan för att komma till receptet!

Blomkålssoppa

Ingredienser till 6-8 portioner:

  • 2 mindre blomkålshuvuden (ca 15 cm i dm)
  • 1,5 liter vatten
  • 1-1,5 msk örtsalt (jag använder herbamare)
  • 1 dl grädde
  • 1 dl cream fraiche
  • Peppar och chiliflakes efter smak
  • Smör till stekning

Tips!

Du kan ersätta mejerierna med kokosmjölk/grädde!

Gör så här

  1. Skär blomkålen i mindre bitar (spara blomkålsblasten och använd på samma sätt som vitkål) stek i rikligt med smör några minuter tills blomkålen mjuknar något.
  2. Tillsätt vattnet, örtsalt, peppar och chilifakes.
  3. Koka tills blomkålen är mjuk under lock, detta tar cirka 10 minuter.
  4. Häll på grädde och creme fraiche, stavmixa till önskad konsistens. Smaka av med mer kryddor, och eventuellt mer vatten om du önskar den ännu lösare. Servera gärna med min focaccia eller limpa (som syns på bilden), recepten hittar du nedan.

Recept på focaccia
Recept på limpa

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

5 kommentarer

Hur ser det ut när man ersätter med kokosmjölk/grädde?
1dl kokosgrädde och 1dl kokosmjölk, eller 2dl av den ena? 🙂

Tänkte testa ikväll, låter supergott 🙂

Jag testade idag. Tyckte det blev jättegott när man stekte blomkålen luktade inte så illa när man kokar den sen 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.