pofiberbrod

Mejerifria pofiberbröd

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Om du har barn vet du hur glad man blir om barnen äter något du gjort som de verkligen gillar. Dessa bröd gav precis den känslan. Och det gör mig så glad att kunna erbjuda barnen ett par nöt- och mejerifria pofiberbröd till frukost, mellanmål eller till en soppa då och då. 

Till 6 mindre pofiberbröd:

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda samman ägg, smält kokosolja och kokosgrädde/mjölk.
  3. Blanda sedan samman pofiber, fiberhusk, bakpulver och salt, blanda sedan ihop med äggblandningen.
  4. Låt svälla några minuter.
  5. Forma till 6 bollar och grädda mitt i ugnen cirka 20-25 minuter.

pofiberbrödMejerifria pofiberbröd

 

Näringsberäkning
Hela satsen innehåller 34 gram protein, 86 gram fett och 10 gram kolhydrater. Per bröd blir det alltså: 5,6 gram protein, 14,3 gram fett och 1,6 gram kolhydrater.

Jag har inte testat detta recept med andra mjölsorter. Jag kommer att testa med sesammjöl och kokosmjöl. Då tror jag att det behövs mera vätska, men jag återkommer med det resultatet när jag testat.

 

Produkter du behöver till receptet köper du enkelt på Bodystore.com och följande länkar är köplänkar. De har exempelvis kokosmjölet jag skrev om ovan. 

 

Pofiber hittar du enklast vid den glutenfria hyllan i din närmsta butik. Hoppas att det ska smaka!

3.7/5 (90 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

34 kommentarer

Hej!

Tack för härlig och inspirerande blogg! Jag undrar vad du skulle ge för råd till någon som äter enligt paleo (och då i regel inte äter potatis) och att använda pofiber? Jag har hört både de som säger ja och de som avråder. Nyfiken på dina tankar 🙂

Hej Annika! Som alltid beror det på vad man har för mål eller varför man väljer att äta enligt exempelvis Paleo. Jag diskuterade just pofiber med en kompis (hardecore paleo) som menade att det var okej. Jag tänker såhär: Jag äter hellre en av dessa bullar 1 gång varannan vecka än att äter något bröd på exempelvis mandelmjöl som jag mår sämre av (brukar få ont i magen) Sedan tycker jag att potatis och fibrer från potatis inte är riktigt samma sak. 🙂 Kram på dig!

Hej! Jag har dessa i ugnen just nu, spännande! 🙂
Jag undrar om du skulle rekommendera att ha dem i kylen eller utanför?
Vet du om de går att frysa? Och vet du hur länge de är goda om de inte ska frysas?
Tack för en UNDERBAR blogg! För mej som inte tål socker och korn, är den verkligen guld värd.
/Sara

Vi brukar ha dem framme i en påse, är fräscha några dagar, går också bra att frysa. Tack för dina uppmuntrande ord och lycka till! <3

Har dessa i ugnen nu, tog kokosmjöl ist för pofiber. Har gjort två baguetter ist för sex buller, ska ha dem som vitlöksbaguetter imorgon 🙂

Disse vil jeg prøve 🙂
Går det ann å lage de uten kokosolje? Og med feks mandelmelk istedenfor kokosmelk?

Det vet jag inte eftersom jag inte testat det, men det borde ju gå! Testa så får du se. Men ersätt fettet med något annat skulle jag gissa på, annars blir det nog väldigt torrt. Kram!

Hm. vad konstigt. De har aldrig blivit torra för mig, kanske din ugn blir varmare än min? Ibland blir det lite knasigt när man dubblar recept när man bakar. Man kan behöva tillsätta lite extra vätska, fråga mig inte exakt varför. 🙂 Gör ett nytt försök med enkel sats och jämför med degen du gjorde. Lycka till, kram!

Hej! Kan man använda vanlig vispgrädde alternativt lantmjölk istället för kokosgrädde/mjölk?

Åh, dessa blev jättegoda Fanny! Jag halverade receptet och fick en något kladdigare deg – men det blev bra ändå! Det enda jobbiga var att man var tvungen att vänta i 25 min innan man fick äta dem 😉

Alla recept på sajten är godkända såklart. Följer du dem får du ett bra resultat. Du kan inte ersätta vetemjöl eller så rakt av med pofiber, du måste modda lite. Så bäst att följa de recept jag skapat för olika bakverk. Det finns många. 🙂

Har precis hittat din sida, riktigt intressant. Gjorde brödet idag och det var riktigt, riktigt gott :-).
Kommer att bli många tester av dina recept!

Hej Daniel. Vad glad jag blir. Faktiskt alltid extra roligt när killar hittar hit och gillar mina recept. Även om det kanske inte är helt PK att säga så, men det är mestadels kvinnor som skriver till mig. Jag brukar undra vart alla kostintresserade män håller hus, så då blir jag extra glad av en hälsning som din. Vad roligt att du gillar bröden, det gör jag också! De kommer att vara med i min kommande kokbok också 🙂 Kram!

Undrar om du eller någon annan som läser detta har testat receptet med mandelmjöl och/eller kokosmjöl istället för Pofiber?

Tänkte testa med 2 dl kokosmjöl (Risenta), 2 dl mandelmjöl eller 1 dl kokosmjöl + 1 dl mandelmjöl – nästa gång. Jag gjorde dessa nyss enligt receptet med Pofiber men fick någon lustig känsla i magen.

Vet inte om det är inbillning. Ska testa en bulle till senare. Jag tror dock att jag kanske reagerar på Pofiber av någon anledning men inte på mandelmjöl eller kokosmjöl. Undrar varför isåfall? Reagerade konstigt i julas på ett bröd med Pofiber också men då hade jag mejerier i så trodde det blev för mycket mejerier.

Annars var det ett bra recept. Inga stora bullar när det skulle vara 6 st men det är ju bara bra (man kan göra färre och större om man vill ju). De är kompakta som alla LCHF-bröd är men jag kunde ändå se några små lufthål. Mina blev väl tillagade i ugn och inget klet. Nöjd!

Bakade just detta bröd som en stor baugette som jag tänker göra en lunchmacka av på torsdag. Funderar på om jag ska lägga i kyl eller frysa den tills dess? Hade ju varit fint att ha kvar lite av den fina brödiga torrheten men i kylen blir den ju lite svampig. Eftersom det är ägg i vågar man kanske inte förvara framme i rumstemp flera dagar?

Var på en kall regnig friluftsdag idag. Med ditt bröd som en stor lunchbaugette. Fetaost, citronskivor, örter, olivolja som fyllning. Det var en underbar lunch! Godaste keto-brödet på länge! Det blir riktigt brödigt och tungt och samtidigt ganska neutralt, det smakar inte ägg. Och jag gillar verkligen att det är mkt protein+fett men inget nötmjöl eller cream cheese,

Urs, låter som ett ruggigt väder till att börja med. Hehe. Men lunchen låter ju helt magiskt. Exakt så som du beskriver det var det jag ville uppnå. Så det känns som att jag lyckats på den fronten 🙂 Tack snälla för din kommentar. Kram Fanny

Hej och tack för supergoda och inspirerande recept! Undrar bara hur dessa pofiberbröd ska förvaras? MVH Åsa

Du kan ha de framme i skåpet några dagar men jag rekommenderar att du fryser in dem om du inte ska äta alla på en gång. 🙂

Hej! Tror du man skulle kunna göra denna i limpform? Dubbel sats lagom till en brödform? Tiden får jag känna efter tänker jag. Lagar bröd till sonen på förskolan och de vill helst ha limpa för att det ska vara mer likt vad de andra barnen får ?

Hej det borde ju funka, men får du verkligen ha med frön? Sesam brukar klassas som nöt när det kommer till allergier. Vi får inte ta med/bjuda på något med det. Kram!

Ska prova nu tänkte jag ? Vi har sonen på en liten förskola (runt 20 barn totalt) och det är inget som de sagt något om, har haft sesamfrön i bröd jag haft med tidigare. Men i just detta recept gör det väl inget då det inte innehåll nötter/frön?

Ja men gör det! Det borde bli toppen. På vår förskola får man inte ens ha med ägg eller kokosmjölk på grund av allergi…

Ok, kokos också. Någon väldigt känslig då. Jag provade i alla fall. Dubbel sats i en brödform, längst ner på lite lägre temp, tog inte exakt tid men ca en timme, kände med stickan. Blev jättebra!

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök