Detta microbröd tycker jag personligen blev hur bra som helst – och det tar endast 2 minuter i micron! Pofibret tycker jag gör att det smakar mycket brödigare än om man bara tar mandelmjöl.
Det här receptet på microbröd är omtyckt. Så här skriver min läsare:
Tack för receptet, jag absolut älskar brödet! – Jenni
Till 1 microbröd:
- 30 g smör (eller kokosolja)
- 1 stort ägg
- 1/2 dl mandelmjöl
- 1/2 dl pofiber
- 1 nypa salt
Gör så här:
- Smält smöret.
- Blanda samman ingredienserna.
- Lägg en bit bakplåtspapper på en tallrik och forma till ett bröd.
- Lägg in i micron full effekt (min når 600w) i ca 2 min. Brödet ska vara av samma konsistens rakt igenom. Anpassa gräddningstiden efter hur stark din micro är, det vill säga testa dig fram!
3.5/5
(269 Reviews)
58 kommentarer
Hej!
Var skeptisk till ditt microbröd (har provat liknande som smakat apa) men jag provade igår. Riktigt, riktigt gott faktiskt så det blev ett i morse också =D
/Magdalena
Vad härligt! 🙂
Pofiber gärs av potatis, så det vågar jag inte … jag måste äta strikt … suck!
Om du vill äta strikt bör du inte äta något i bakväg. 🙂 Men pofiber är ofta ett bättre alternativ än nötmjöler eftersom det väger så lite och blir därmed väldigt lite kolhydrater.
Eftersom jag inte använder micron längre, undrar jag om någon pövat i vanlig ugn.
Jag tror att jag sett någon göra det, men jag är inte säker. 🙂
Jag brukar undvika LCHF-bröd eftersom de ofta gör mig besviken, och särskilt mikrobröd eftersom de inte alls brukar motsvara mina förväntningar. Men nu mådde jag lite illa efter fettkaffet och kände att jag lite snabbt ville ha något att tugga på och jag blev glatt överraskad över hur likt scones de här smakar, Med en stor klick Bregott och en ostskiva blev det ju fantastiskt gott. Det här brödet blev alltså inte heller alls vad jag tänkt mig i brödväg, det blev mycket bättre =D
Visst gör det! Väldigt sconeslikt. 🙂
Trodde väl aldrig att det skulle bli bröd av det där kladdet jag hade på tallriken och dessutom på 2 min men det blev det och gott var det också. Hade bara hasselnötsmjöl hemma. Det vart riktigt smarrigt
Haha det var roligt att höra. Jag tänkte själv samma sak, men ibland måste man förvånas.
I övrigt en väldigt trevlig sida med massor av tips … tack <3 <3
Tack själv! 🙂
Hej! Jag undrar en mer generell fråga. Om man tänkt börja äta glutenfritt, vad bör man införskaffa (basic) för att så lätt som möjligt kunna starta? Och vart köper man pofiber till exempel. Har försökt köra glutenfritt men efter 2-3 veckor så tappar jag lixom orken att anstränga mig för att hitta saker att äta och jag går omkring vrålhungrig.
Här finns en komplett handlingslista: https://lesscarbs.se/nyborjare-lchf/handlingslista-lchf/
Pofiber finns bland det glutenfria i alla matbutiker jag varit i, utom mindre butiker som Lidl och Netto.
Om du drar ner på kolhydraterna behöver du kompensera med fett för att inte vara hungrig. Anlita mig gärna som kostrådgivare så kan jag skräddarsy ett upplägg för dig. https://lesscarbs.se/kostradgivning/
Lycka till! /Fanny
Hej!
Jag tänkte testa detta bröd nu..men har inget mandelmjöl hemma. Har majsmjöl och vanligt GFmjöl.. Lailas och Finax. Går det att ersätta tro? Mängden densamma?
/Carin
Det vet jag inte, inget av det ingår i LCHF/lågkolhydratkost/Paleo så jag har ingen erfarenhet av det, men det borde ju gå! Testa så vet du, berätta gärna hur det blev och lycka till! 🙂
Hej.
Tack för receptet, jag absolut älskar brödet! 🙂
Jag undrar ifall man kan frysa in brödet?
/Jenni
Det vet jag faktiskt inte, kan tänka mig att det blir väldigt torrt eftersom det inte är så mycket vätska i. Kanske bäst att göra när man väl är sugen? 🙂
Hejsan! Låter spännande med microbröd. Men hur många kolisar är det i?
Hälsningar/Jas
Lägg in alla ingredienser i kostbevakningen.se eller väg allt och räkna ut genom att se vad varje ingrediens innehåller. Hälsningar Fanny
Jag fick det till 68 kolhydrater/100g
Då har du räknat helt fel, det är extremt lite carbs, kolla exempelvis här: http://kostbevakningen.se/?foodinput=30%20g%20sm%C3%B6r%20(eller%20kokosolja)1%20stort%20%C3%A4gg1%2F2%20dl%20mandelmj%C3%B6l1%2F2%20dl%20pofiber
Hej,
Det är 2,3 gram kolhydrater per protion. Alltså för allt i detta brödet 🙂
Sjukt gott bröd. Gjorde dubbelsats o sen massvis med smör på…. mmmm gottgottt
Va roligt att höra! 🙂
Alternativ till mandelmjöl?
Tål tyvärr inte mandel ?
Du skulle kunna testa sesammjöl och en skvätt vatten?
Samma mängd sesammjöl som mandelmjöl, varför vatten?? Bakar alltid på sesammjöl tål ej nötter ?
Tycker att det blir väldigt mycket torrare eftersom sesammjölet är avfettat. Därför tillsätter jag lite vatten. 🙂
Hej, äter detta bröd och blir djndermätt, gott med ost eller sänka! ? Jag undrar dock hur många kalorier hela receptet innehåller?
Hej! Jag räknar inte kalorier. Du kan använda kostbevakningen.se om du vill kolla 🙂
Har du prövat o steka detta bröd ?
Nej det har jag inte, men jag kan tänka mig att det borde bli bra 🙂
Har gjort detta bröd några morgnar nu – gott, enkelt och snabbt! Har testat att ha i lite kryddor – fänkålsfrön och kummin och det blir supergott! Idag hade jag även i lite gurkmeja 🙂
Kul att höra! 🙂 Ska också testa att ha nån smaksättning i, bra tips! 🙂
Har du provat med kokosmjöl istället för mandel? Tänkte att det kanske är mildare i smaken nu när jag ska introducera lowcarb bröd till familjen! ?
Då brukar man behöva tillsätta mer vätska. Det kan ju bli ännu sötare i smaken om inte annat, vilket kanske inte uppskattas om det ska vara bröd. 🙂
Jättegott alternativ till “falska mannagrynsgröten” som jag oftast äter annars ? jag slängde i lite linfrö,solrosfrö samt chia. Blev superbra! Mums och tack för bra blogg. Mvh Camilla
Vad kul! 🙂
Utan micro????
Gärna recept
Du kan lägga in det i ugnen på ca 150 grader i 7-10 min har jag för mig. 🙂
Farligt gott, tack snälla för receptet ?
Vad roligt att höra. 🙂
Äntligen! Åhh va gott o kunna ta en gomacka! ?
Ska testa ta liiite brödkryddor i, men hur gott som helst ändå. Härligt att kunna äta lördagsfrukost med macka o pålägg, som övriga familjen.
Tack! ?
Åh vad kul! Vilken värmande kommentar, ser framför mig hur du myser till 1000 😉 kram!
Kan man byta kokosmjölet mot fibrex för att få ner kolhydraterna upp fibrerna?
Det är inte ens kokosmjöl i brödet?
Enda sen jag börja med lowcarb har jag undvikt allt som har med bakning att göra, gillar ju knappt vanligt bröd.
Men idag vart jag så sjuukt sugen på scones och gav mig på ditt muggbröd, fy vad gott!
Tur att ditt bröd var det första då jag hört att lchf bröd brukar smaka illa ?
Haha! Vad roligt! Härligt att det smakade, trots allt.. 😉
Någon som testa fiber husk istället för pofiber?
De har inte samma egenskaper, så de går inte att ersätta på det sättet.
Hej! Vad kan man ha isf pofiber?
Mvh Elisabeth
Något nötmjöl! Men pofiber är perfekt i bakverk a la LCHF och väldigt tacksamt att baka med 🙂 Blir mer carbs med nötmjöl.
Mkt gott tycker dottern.
Linda Jag tål inte äggvita går det att ta 2-3 äggulor istället för ett helt ägg eller bör äggvitan ersättas av annat?
Mkt gott tycker dottern.
Jag tål inte äggvita går det att ta 2-3 äggulor istället för ett helt ägg eller bör äggvitan ersättas av annat?
Supergott, tycker tillochmed det smakar lite grann som bulldeg när den blivit rumstemperatur, mums!
Jag undrar om man kan förbereda kvällen innan, lägga i kylskåpet och sedan mikra på morgonen?
Hade gissat på en flopp men det var värre. En gummiplatta.
Jag gillar microbrödet! Ibland när jag inte orkar laga mat så använder jag brödet till pizza.