Mina omåttligt populära sesamknäcke i ny tappning. Jag gör alltid mina utan ost numer, och älskar att göra dem mjuka som tunnbröd/wraps. Min man försäkrar att det är “asgott” och Betty säger “mmm”. Fyll med vad helst du önskar!
Sesamwraps med smarrig fyllning
Jag använder alltså mitt recept på sesamknäcke
, jag gör utan ost. Har du ost i borde det vara samma tillvägagångssätt.
Jag sprider ut smeten till runda wraps och gräddar i ugnen på 140 grader i cirka 10 minuter. Det kan variera från ugn till ugn, men ytan ska ha torkat (inte vara geggig, hoppas du förstår vad jag menar)
Just dessa fyllde jag med:
- 10-sekundersmajonäs
- Kall kycklingfilé kryddad med salt och paprikapulver
- Sallad
- Tomat
- Solrosskott
- Koriander (funkar ju med vilka färska örter som helst)
Produkter du behöver till receptet köper du enkelt på Bodystore.com. Ofta finns en härlig rabatt att hämta under min flik erbjudanden och rabatter.
5/5
(1 Review)
8 kommentarer
Hur många wraps får du till på receptet?
Det beror ju lite på storleken och tjockleken, men skulle säga cirka 12 st.
Vilken inspiration du är Fanny! Ser riktigt smarrigt ut, ska testa dom nu i helgen!
Hej Sandra. Tack för fina ord! Hoppas att de smakar. Kram!
Kan de frysas?
Det borde funka. ?
Vilken temperatur har du på ugnen när du gör wraps? Använder du varmluft eller vanlig ugn?
Ja det förstår jag att du undrar, det hade jag inte med. Skrev dit 140 grader nu, ska dubbelkolla nästa gång jag gör dessa. Jag har varmluft, man brukar säga att man ska dra upp graderna ca 20 grader extra med vanlig ugn, men det brukar jag inte göra och ändå få bra resultat. 🙂