fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Microbröd med oliver LCHF – Glutenfritt bröd

Microbröd med oliver LCHF – Glutenfritt bröd

Detta microbröd blir saftigt och gott och den totala tiden från början till slut är mindre än fem minuter, rysligt snabbt med andra ord! Tryck nedan för att komma till receptet.

Ingredienser till två microbröd, eller ett stort:

  • 1 ägg
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 msk smör
  • 1 msk vatten
  • 4 msk mandelmjöl
  • 4 msk sesamfrön (skalade)
  • 2 msk gröna oliver utan kärnor, jag skulle säga att det motsvarar ca 8 stycken
  • Knappt 1 tsk bakpulver
  • En nypa salt

Gör ditt microbröd så här:
Blanda samman alla ingredienser (hacka/skiva oliverna), lägg lite bakplåtspapper på en tallrik och forma till två bröd eller ett stort som du kan göra ett kors i (så du enklare kan dela det sedan) Jag rekommenderar att baka ett bröd i taget om du gör två. Jag kör in mina mindre bröd i micron på 600 w i 1.30-1.50 minuter. Då blir det perfekt! Har du lägre/högre effekt får du prova dig fram, vilket du bör göra även om du har samma effekt. Jag tycker alltid att microvågsugnar beter sig så olika!

Gillar du detta microbröd ska du testa ungefär samma bröd, men med frön istället, det receptet hittar du här!

Lämna ett svar