Tips för bättreminne

Giftfria julklappstips – bra för dig, plånbok och miljö

Annonssamarbete med Bodystore.com

Giftfria julklappstips – som också är hållbara, enkla och självklart uppskattade (förhoppningsvis). Jag har blandat saker man gör själv med saker man kan köpa, och har jag försökt ha flera åldrar och intressen i åtanke. Hoppas att detta inlägg hjälper dig att slappna av en aning inför jul, ibland är det enkla det allra bästa! 

Giftfria julklappstips, vad betyder egentligen det? Kanske att de är rena, hållbara, förhoppningsvis saker som används/går åt och saker som är bra för dig, och miljön. Låt dig inspireras!

Rabattkod vecka 50

Den här veckan får du 15% rabatt på ALLT hos Bodystore. Vill du ha sakerna före jul behöver du lägga din beställning senast 18/12, men passa på när du har tillgång till den här rabattkoden!

Rabattkod: GODJUL18 (anges i kassan)

Slut: 2018-12-16 23:59

Villkor: Gäller ej veckans kampanjer, Concept 2, Holistic och Great Earth. Kan ej kombineras med andra rabattkoder.

 

Giftfria julklappstips

Jag kommer inte skriva till honom/henne/barn/vuxna, för det kan vara gränsöverskridande, så bäst att jag bara beskriver vem saken passar. 🙂 Rent generellt är min inställning att det är så mycket roligare att ge något som används. Något som uppskattas och kommer från hjärtat. Det är tanken som räknas. Presenter måste inte vara superdyra. Jag har blandat billigare och dyrare alternativ.

 

Prylar

Giftfritt att dricka ur

Något som alla borde ha, och passar de flesta är en giftfri vattenflaska. Jag har alla storlekar från Klean Kanteen och jag brukar ge bort dessa i present.

De små flaskorna passar barn och typ min svärmor som vill ha en liten flaska i sin handväska. De större flaskorna passar till träningsglada personer, personer som går långa promenader med barnvagn och liknande. Det finns också kaffetermosmuggar, för den som alltid köper take-away kaffe. Så mycket billigare och bättre för miljön än att köpa kaffe i engångsmuggar.

Jag har även glasen i rostfritt stål som vi har på picknick, stranden och liknande. Men även när vi får besök av små människor som har förmågan att slänga med armarna väldigt mycket och kasta saker omkring sig.

 

Giftfria julklappstips
De tre främre är barnens och har legat i sandlådor, stenstränder och gud vet allt. De två till höger är ungefär 7 år gamla och den röda är ungefär 4 år. Detta är endast ett urval av de flaskor vi har… hehe.

 

Något att läsa – Det stora matäventyret

Vad kan passa bättre än min signerade kokbok med en liten extrapresent i? Boken innehåller över 50 recept som alla är 100 % gluten, mjölk, socker, sojafria samt helt utan tillsatser. Det finns också många tips på tema klimatsmart, som plastbantning, slänga/äta och mängder av tips hur man involverar barnen i matlagningen på ett enkelt sätt.

Du hittar min bok här

 

Giftfria julklappar

Produkter

 

Något att rengöra ansiktet med

Här finns egentligen bara ett tips! Den magiska, fantastiska och helt briljanta ansiktsborsten som alla jag känner verkar ha gått och köpt efter en viss persons tips. Har du mot förmodan missat det inlägget rekommenderar jag det starkt. En perfekt present till tonåringen och alla de som vill ta hand om sin hud lite extra. Men du, det finns väldigt få kvar i lager, så vill du köpa en, gör det nu innan den tar slut. Har fått meddelanden från flera följare som köpt till båda sina barn, sina systrar eller andra vänner när de insett hur härlig den är för huden.

Läs mitt inlägg om ansiktsborsten här

 

 

Giftfria julklappstips

 

Till den som borde lukta godare

Sporttvättmedel

Till den som tränar men som vill lukta fräscht och framförallt att kläderna aldrig ska börja stinka. Det är så otrevligt att träna med stinkbomber. Fungerar även fint på barnens sura utomhuskläder.

Elias deo

Jag själv älskar denna deo, och även min man som sa häromdagen ”äntligen en eko-deo som känns normal, precis som alla andra deodoranter” och jag tror det är precis så faktiskt! Den är grymt bra, prisvärd och naturlig. Rekommenderas varmt. Använder den när jag tränar, går på fest och luffar runt hemma, håller måttet överallt.

 

Till den som vill mensa med stil

Menskopp! Måste vara Snippans bästa vän! Och miljöns. Och plånbokens. En menskopp håller många år, och du kokar den några minuter när du inser att du fått mens. På mitt Instagramkonto finns en fastnålad story som heter ”menskopp” där kan du se hur man stoppar in den och lite andra bra tips.

Använd storlek 1 om du inte fött barn

Använd storlek 2 om du har fött barn

Självklart kan snippan vara lite olika och du kanske inser att storlek 2 är bättre även om du inte fått barn. Har du väldigt riklig mens kan 2:an vara bättre än 1:an. Jag har för avsikt att skriva ett helt inlägg inom kort om menskoppen, som förtjänar en hyllning utan dess like. Kommer självklart ge en till min dotter när hon får sin mens.

 

giftfria julklappar

Superfoods

Att ge någon superfoods tycker jag är en grym present. Min kompis Nathalie skulle bli, och blir superglad när jag ger henne en påse mullbär eller så ibland. Det kan vara sådant som man annars inte unnar sig, och då blir det extra härligt att få.

  • Nässla – extremt näringsrikt. Gott i smoothie, nice cream, julicer, över sallader. Läs gärna detta inlägg där jag berättar mer om hälsofördelar med nässla.
  • Hamapfrö – proteinrikt frö som passar i gröt, på smoothie, fruktsallad, i sallad, tänk användning som solroskärnor ungefär.
  • Gojibär – gott! Bettys favorit som är goda som de är eller på något av ovanstående.
  • Mullbär – gott snacks!
  • Kakaonibs – min favorit och proppad med nyttigheter. Har alltid på smoothie och chokladdesserter, goda i hemmagjord choklad och chokladbollar.

 

giftfria julklappar

 

Vitaminer

 

giftfria julklappar

 

Ätbara saker att ge bort

Här kommer länkar till recept jag har här på lesscarbs.se. 

 

Man kan också ge bort några tillfällen under året då man erbjuder sig att laga mat/baka till personen. Kan ju vara matlådor, långkok eller hjälp inför en middagsbjudning. Ens tid är alltid värdefull!

Giftfria julklappar

Giftfria julklappar

Giftfria julklappar

Giftfria julklappar

Hoppas att du fick du några härliga och användbara tips inför jul. Men självklart funkar dessa presenttips även andra gånger man vill ge en bra, genomtänkt present.

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök