Giftfri hudvårdsrutin

Använda ansiktsborste – Varför och hur du gör

Annonssamarbete med Bodystore.com

Använda ansiktsborste – nu kan jag inte vara utan längre! Det känns så fräscht, huden känns ren på ett helt annat sätt än tidigare. Jag tror även att mina följare kände detsamma, två gånger jag tipsat om dessa borstar har de sålt slut på några timmar, helgalet jag vet! Så därför har jag bett Bodystore ta in lite fler denna gång, då det även är en perfekt julklapp, både till män och kvinnor, äldre och yngre. 

Använda ansiktsborste är enkelt och smidigt. Jag ska berätta allt jag har kommit fram till, hur ofta, vilka produkter man kan ha till, varför den är bra att använda och mycket mer. Men vi börjar med en grym rabattkod, som jag vet att ni älskar!

Spana gärna in min sida: Erbjudanden och rabatter, där det då och då finns en generös rabattkod hos Bodystore till er. Jag har också en egen minishop där jag samlat mina faroiter, ta gärna en titt där också.

Varför använda ansiktsborste?

Jag är generellt inte en person som gillar prylar eller uppmanar till slit och släng. Jag har sett många med problemhy använda ansiktsborste och blivit extremt mycket bättre efter en tids användning. Det gjorde att jag ville testa. Jag ville ha en mindre, smidig, utan sladd som får plats i en necessär. Den jag hittat uppfyller alla de kraven.

Fördelar med en ansiktsborste:
 1. Rengör huden på djupet och upp till sex gånger bättre än vad dina händer gör
 2. Att använda ansiktsborste sägs reducera uppkomsten av fina linjer och rynkor
 3. Avlägsnar döda hudceller
 4. Ökar lystern till din hy då du stimulerar blodcirkulationen
 5. Avlägsnar rester av luftföroreningar på huden
 6. Din hudvård, som hudkräm eller olja tas upp bättre på huden
 7. Använder du exempelvis fondation kommer det också fästa bättre

Hur gör man?

Att använda ansiktsborste är superenkelt och tar inte alls lång tid. Just denna jag använder har en timer på 1 minut, så hela proceduren tar inte mer än 2 minuter med sköljning, torkning och smörjning. Såhär gör jag:

 1. Jag fuktar ansiktet med händerna.
 2. Doppar min ansiktsborste i black soap som jag använder. (Läs nedan vad black soap är) men du kan såklart klicka på eller hur du nu bäst applicerar din kräm.
 3. Anpassa hastigheten efter hur känslig hy du har. Har du mycket känslig hy eller vill du se hur huden reagerar kan du använda den lägre hastigheten.
 4. Börja exempelvis på hakan och förflytta borsten långsamt över ansiktet. Jag avslutar med pannan för att det inte ska rinna ner tvål i ögonen. Rekommenderad tid för panna, näsa, haka och kinderna är ungefär 20 sekunder. Ansiktsborsten stänger automatiskt av sig själv efter en minuts användning på varje hastighetsinställning.
 5. Skölj sedan av ansiktet och torka torrt.
 6. Smörj sedan in dig med det du brukar smörja in dig med. För mig är det jojobaolja som gäller, och jag rekommenderar att du läser mitt inlägg – olja för huden, vilken ska jag välja?

Köp en ansiktsborste Beurer FC 45

 • Ansiktsborsten är batteridriven och vattentät och kan användas i duschen.
 • Den har två hastigheter och en 1-minuts-timer.
 • Väldigt prisvärd

Det finns även en extraborste till ansiktsborsten, ungefär som när man byter munstycke till sin eltandborste. Jag vet inte exakt hur länge varje borste håller. Jag har haft min närmare 6 veckor och den ser ut som ny. Man kan också koka borsthuvuden i ca 5 minuter så håller de sig fräscha lite längre.

Använda ansiktsborste

Använda ansiktsborste
Först tvätta noga.
Använda ansiktsborste
Sedan torka torrt. Skönt att dutta/klappa handduken i ansiktet.
Använda ansiktsborste
Sedan smörja med jojobaolja som torkar in snabbt. Så skön på hela kroppen.

Rengöringsprodukter till borsten

Jag är inte någon produktgalen heller, haha! Jag älskar svarttvål, black soap som även min man är helt fast vid. Den är underbar. Hjälper exempelvis om man har obalans under armhålorna och luktar mycket svett (kan vara svamp) men funkar lika bra som kroppstvål eller i ansiktet. Den är ekologisk och innehåller endast naturliga ingredienser och består av en blandning av ekologisk olivolja, krossade oliver och eukalyptus. Den återfuktar din hud samtidigt som den verkar exfolierande. Svarttvålen har använts i flera århundraden i Marocko. Den ger din kropp en ordentlig dos av A- och E-vitaminer.

Svarttvålen är inte parfymerad som många är vana vid, vill du ha något mer ”traditionellt” men ändå bra skulle jag kunna tänka mig att dessa är bra. Det är de med bäst innehåll som jag själv skulle kunna tänka mig att använda. Jag är ju väldigt kräsen.

Min hudvårdsrutin ser ut såhär varje dag, ibland använder jag inte borsten för att jag glömmer bort eller för att jag har lite mer brådis. Det blir veckans allra flesta dagar i alla fall. Det är så enkelt jag gör det, för vem orkar krångla till det så mycket?

Använda ansiktsborste

Använda ansiktsborste

Hoppas att du gillade detta inlägg, det var riktigt roligt att skriva det. Vi hörs snart igen.

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

10 kommentarer

Tack för tipset! Har faktiskt funderat på att skaffa någon slags ansiktsborste för att se om min hy blir bättre. Denna verkar vara väldigt prisvärd jämfört med den produkt som jag kollade på igår på Apotek Hjärtat.

Ja eller hur! Den hann sälja slut på nolltid, kommer snart in i lager igen, om du inte hann köpa en 🙂 Kram Fanny

Hej! Jag har köpt hem tvålen och önskar mig borsten i julklapp. Men ville börja med tvålen i förväg. Tror dock jag tog lite väl mycke av den. Haha. Det blev jättemycke lödder! Hur mycke ska jag ta egentligen? 🙂

Haha! Du ska ta jättelite, jag doppar knappt 1/2 borsten supersnabbt i burken, och knappt inget kommer på den, men det räcker gott och väl. 🙂

Hej Fanny! Hur länge räcker batterierna i den, behöver man byta ofta?
Den extra borsten som man kan köpa är den likadan eller är den mjukare? har nämligen ganska känslig hud så undrar om jag kanske behöver ett mjukare munstycke .

Tack för en så inspirerande blogg!

Hej och tack själv! De räcker rätt länge skulle jag säga, har inte mätt exakt. Det man byter med är lika hårt som det andra, så det är ingen skillnad. Däremot kan du välja den längre hastigheten och kanske inte använda den fullt lika ofta? Kram!

Hej! Hur länge räcker batterierna på den? Är borsthuvudet mjukt eller kan man köpa till ett mjukare borsthuvud?

Kram

Hej! Det är rätt mjukt och man kan använda 2 olika hastigheter. Det är vanliga AA batterier och mina har hållt ca 2 månader om jag använt den varje dag. Hälsningar Fanny

Tack snälla för svar, jag älskar borsten!
Hur ofta brukar du koka borsthuvudet? Känns som det samlas ganska snabbt bakterier på en sådan.

Jag borstar ansiktet med en nagelborste, det river skönt och drar igång blodcirkulationen. Känns inte riktigt nödvändigt att ha batterier i en borste.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök