Bounty LCHF

Bounty LCHF – enkelt och gott

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Bounty LCHF Det vore svårt att lura dig genom att säga att jag inte gillar kokos. För då svartnar min tunga. Jag fullkomligt älskar kokos. Här är min version av bounty, en kokosbomb med choklad. Välj om du vill göra bollar eller en plattare (snabbare) variant som på bilden!

Bounty LCHF är ett av mina äldre recept. Men som alltid är det vanligt att jag uppdaterar, ändrar och förnyar mig om jag tycker att det behövs. Jag kommer inte att radera mitt gamla recept, eftersom många fort uppskattar det, men här nedan skriver jag hur jag gör nu, vilket jag tycker är mycket krämigare och godare. Hoppas att det smakar!

Bounty LCHF

Ingredienser till ca 20 bitar:

 

Du kan också göra egen choklad att doppa i, eller doppa i kakaosmör för minimalt med carbs. Läs gärna mitt inlägg om vaniljpulver och Björksocker, som jag väljer att söta med.

 

Gör så här

  1. Om du gör en stor kaka som jag gjort på bilden börjar du med att smälta hälften av chokladen och breder ut den på ett bakplåtspapper som är ca 20×20 cm. Ställ i frysen så det hinner stelna.
  2. Värm kokosgrädden och kokosoljan i en kastrull så dessa blir mer rinniga.
  3. Stavmixa eller kör sedan övriga ingredienser i matberedare (utom chokladen) till en krämig massa. Jag håller på några minuter. Det blir till slut så krämigt att du kan forma smeten till en stor boll.
  4. Om du gör den snabba varianten breder du ut smeten på chokladen och ställer svalt en stund till, och sedan breder du ut resten av chokladen som du också smälter. Om du vill är det både gott och fint att strö över lite kokosflingor eller kokoschips innan chokladen stelnar helt
  5. Skär sedan kakan i bitar.
  6. Förvara med fördel i frysen tills servering.

Om du väljer att göra bollar, forma smeten till bollar, ställ in i frysen ca 10-15 minuter och doppa dem sedan i smält choklad. Ett tips är att låta den smälta chokladen svalna av något, så stelnar den snabbare när du doppar ner bollarna.

Mitt uppdaterade recept

Jag gör på samma sätt men jag gör dessa justeringar:

  • hela 500 ml kokosgrädde istället för 1,5 dl
  • 2 msk sötning istället för 1 msk
  • 1 tsk vaniljpulver istället för 2 krm

Följ sedan receptet ovan som vanligt.

Bounty LCHF
Jag gillar dem lite tjockar, men gör du tunnare är det lite lättare att äta och blir fler per sats.

 

Bounty LCHF
Här som Bountybollar.
3.8/5 (70 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

11 kommentarer

1,5 dl is not the same as 1,5 cup. 1 dl contains 100 ml, and ca 100 grams. 1,5 dl would be 150 grams.. 🙂

Hej! Det låter såååå himla gott! Tänkte göra det idag 🙂 Visst ska man förvara i kylskåpet ? Hur länge kan bitarna vara i kylskåpet?Tack på förhand 🙂

Hej! Jag brukar förvara i frysen och ta fram en stund innan servering. Men du borde kunna förvara i kul någon vecka eller två i tätslutande burk. 🙂

En fråga: varför kallar du det kokosflingor när du menar riven kokos, som det står på förpackningarna? Detta är lite förvirrande, faktiskt. För det är väl riven kokos du menar?

Jag har aldrig någonsin kallat det för riven kokos, det tycker jag är extremt förvirrande, vanligt folk säger väl kokos bara eller kokosflingor? Aldrig någonsin hört någon som säger riven kokos, haha! Kommer aldrig sluta skriva kokosflingor som det känns nu i alla fall 🙂

Hej!
Jag fick aldrig smeten tjock trots idogt stavmixande. Den blev dock skitgod som bounty-glass!

Körde Garants kokosgrädde. Ska testa igen eftersom det ändå blev så himla gott!

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök