Jag fick ett önskemål om ett inlägg där jag samlar alla mina LCHF-bröd och tipsar om goda pålägg och liknande. Det var ju en underbar idé! Här kommer det. Har du förslag på inlägg tipsa mer än gärna här eller på Facebook.
11 st LCHF-bröd
De fem första bröden går bra att frysa och rosta.
Mejerifria pofiberbröd
Barnens favoriter, jag tycker också att dessa är kanon! Helt klart favoriter just nu!
Lesscarbs snabba bröd
(väldigt populärt, du kan byta mandelmjölet mot sesammjöl eller annan nötmjölssort om du vill variera smaken) Gör det platt eller som här nedan mindre bullar.
Nöt- och fröbröd
Detta bröd tycker jag är så gott! Lite grövre känsla med god nötig smak. Underbart med salami på.
“The bröd” By Maria Emmerich
Väldigt luftigt, lite krispig yta.
Det brödiga brödet
Detta är ett mellanting mellan Lesscarbs snabba bröd och nöt- och fröbrödet.
Enkelt microbröd
Snabbt och enkelt som ska ätas direkt. Eftersom det inte innehåller vätska blir det väldigt torrt om det får stå.
Microbröd med frön
Lite mer tuggmotstånd än brödet ovan
Microbröd med oliver
Ibland är det där lilla extra saltet så smarrigt!
Focaccia
Så gott till soppa eller varför inte som picknickmat? Eller till brunchen! Detta går också bra att frysa!
Grundrecept sesamknäcke
Du kommer att få flera förslag på smaksättning
Fröknäcke
Alla har vi vår version på fröknäcke, detta är mitt med mindre linfrön eftersom min mage inte gillar dem så mycket (har IBS)
Andra favoriter som jag använder som bröd:
Mer som wraps/tunnbrödsrulle-style:
- Omelettwrap
- Mättande pannkaka
- Wrap (Lesscarbs pizzabotten, utmärkt som wrap!)
Förslag på goda toppingar kommer här:
- Fetaostkräm + oliver
- Broccolihummus + kalkon
- Pepparrotskräm + lax/räkor
- Tahini (kanske otippat, men jösses vad gott!)
- Wasabikräm + lax
- Ostkräm + kalkonbacon
- Edammammehummus (om man tillåter sig baljväxter någon gång ibland)
- Mandelpesto + tomater
- Persiljepesto + purjolök + tomat
- 10 sek majonäs + stekt ägg
- Snabb avokadoröra/guacamole + rödlök
- Skagenröra + ägg
- Tonfiskröra + ägg
- Laxmousse
7 kommentarer
Hittade hit från Kostdoktorn.
Jag får återkomma och hämta matinspiration.
Det finns mycket gott ser jag.
Varmt välkommen! <3
Behöver mer matinspiration!
Hoppas du har lite att bita i hos mig, finns över 500 recept 🙂
Har nyss köpt din och Martinas kokbok och hoppas kunna få idéer om maträtter. Jag har Martinas 2 böcker, sedan en längre tid tillbaka, KETO receptboken och “Informationsboken KETO” med en del recept. Gillar dem och tror att även min beställda /köpta bok ska kunna hjälpa mig.
Är allergisk mot allt, känns det som. Men olika kött, fisk kan jag äta med variation. Kolhydrater (inte ens blomkål m.m. med så lite kolhydrater. och “tillsatser” av alla slag går inte. Har mag/tarm besvär.
Inte heller mejerivaror. Grädde, nja. Magen sväller, men jag använder det och smör när det behövs. Rapsolja är tveksamt, ibland,
har jag läst att de maler ihop med nötter eller annat allergen och personer blivit sjuka. Men rapsolja lär ju vara “farligt” också.
Är allergisk mot olivolja (oliver). Nickelallergi, och reumatism, ja då försvinner spenat. Baljväxter är nej, nej. Utslag, klåda.
Kan ni hitta på en receptbok, som utesluter allt jag inte tål, så är jag den första, som vill köpa den! Var så säker.
Hej och Tack för härliga recept och bra tips! Ett tips från Carita Porsetun : om du inte tål nötmjöl kan du byta mandelmjöl ” rakt av ” med melonkärnmjöl! Du kan köpa melonkärnor, men du måste själv mala till mjöl.
Gott Nytt År
Kerstin Karlsson
Toppentips! även solroskärnor funkar bra!