Hemmagjord tahini – supergod sesampasta, perfekt i sallader!

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Min son Sixten äter gärna denna tahini som den är… Han tycker att den är kalaskul att göra och att äta. Mycket godare och fräschare i smaken än den du hittar i matvarubutiken.

Hemmagjord tahini

Ingredienser till ungefär 1 dl:

Gör så här

  1. Rosta sesamfröna i en panna försiktigt.
  2. Mortla alla ingredienser till en krämig röra eller kör med stavmixern.
  3. Låt stå 5 minuter så att fröna hinner svälla och suga åt sig lite vätska.
  4. Klart!

Tips!

Om du gillade det här receptet borde du kolla in min edamamepesto eller mitt nötsmör

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.