Ägg världens bästa livsmedel

Överbliven äggvita eller överbliven äggula? Ägg – världens bästa livsmedel

Överbliven äggvita nu igen? Kanske från bean till helgen? Om jag inte använder hela ägget blir ju hälften över, antingen gulan eller vitan… Vad ska man göra med den? Här har jag listat mina favoriter med hela ägg, gulorna och vitorna. Så släng för allt i världen inte vitorna om du använder gulorna och tvärt om.

Överbliven äggvita verkar vara det största problemet att hitta på något med. Men det är inte alls så svårt, det finns massor att göra. När jag bakar med ägg i brödrecept och liknande föredrar jag att använda enbart äggvita eftersom den inte är lika ”äggig” i smaken som äggulor eller hela ägg kan vara. Men det finns som sagt annat att göra också!

Överbliven äggvita

 

Överbliven äggula

 

 

Hela ägg

Jag har alltid en burk med vitor/gulor i kylen, jag fyller på allt eftersom och använder när jag behöver. De håller cirka en vecka i kylen.

Du vet väl till exempel att hållbarheten på äggkartongen baseras på ägg i rumstemperatur. Ägg i kylskåp håller minst en månad till. Det räcker med att du luktar på ägget när du knäcker det för att veta om det är fräscht om det gått mer än en månad. Det går inte att ta miste på ett ruttet ägg. Det stinker.

 

Överblivna äggvitor
Äggmjölk är gott och mättande.

 

Överblivna äggvitor
Äggröra, slår aldrig fel hos mina barn.

 

överbliven äggvita
Matmuffins, så enkelt och gott!

 

Överblivna äggvitor
Bea är aldrig fel…

 

Har jag glömt något? Missat något, tipsa gärna! Slänga mat, det gör jag bara inte!

 

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök