fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Svalkande hallon/jordgubbsglass – supersommrigt o gott!

Svalkande hallon/jordgubbsglass – supersommrigt o gott!

Dessa hallon- och jordgubbsglassar har jag och min son Sixten komponerat ihop en regnig dag. Dessa njuter vi däremot av en solig dag på balkongen. 

 

 

Hallon/jordgubbsglass

 

Ingredienser till sex glassar a 1 dl styck (blir lite över som man kan dela på):

  • 8o gram hallon*
  • 170 gram jordgubbar*
  • 2 dl grädde
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 msk sötströ
  • 1 äggula*

Du kan ta hälften hälften, bara jordgubbar eller bara hallon. Äggulan kan uteslutas.

 

Gör så här

  1. Tina bären lite lätt så de går att köra i matberedare till ett mos.
  2. Välj om du vill passera genom finmaskig sil för att få bort hallon/jordgubbsfrön.
  3. Vispa grädden hårt.
  4. Blanda samtliga ingredienser och fördela i glassformarna.
  5. Slå formen med jämna mellanrum i bänken så du får bort luftbubblor och får i så mycket smet som möjligt.
  6. Ställ in i frysen några timmar.
  7. Klart!

 

Tips!

Gillade du det här receptet borde du även kolla in min bananglass!

2 Responses to Svalkande hallon/jordgubbsglass – supersommrigt o gott!

Lämna ett svar