Svalkande hallon/jordgubbsglass – supersommrigt o gott!

Dessa hallon- och jordgubbsglassar har jag och min son Sixten komponerat ihop en regnig dag. Dessa njuter vi däremot av en solig dag på balkongen. 

 

Hallon/jordgubbsglass

Ingredienser till sex glassar a 1 dl styck (blir lite över som man kan dela på):

Du kan ta hälften hälften, bara jordgubbar eller bara hallon. Äggulan kan uteslutas.

Gör så här

  1. Tina bären lite lätt så de går att köra i matberedare till ett mos.
  2. Välj om du vill passera genom finmaskig sil för att få bort hallon/jordgubbsfrön.
  3. Vispa grädden hårt.
  4. Blanda samtliga ingredienser och fördela i glassformarna.
  5. Slå formen med jämna mellanrum i bänken så du får bort luftbubblor och får i så mycket smet som möjligt.
  6. Ställ in i frysen några timmar.
  7. Klart!

Tips!

Gillade du det här receptet borde du även kolla in min bananglass!

Om du gillade det här receptet hittar du massor av recept och inspiration min kokbok “Det stora matäventyret”.  Du lär dig även matsmarta tips och hur man involverar barnen i köket. Alla recept är fria från mjölk, gluten, socker och passar både LCHF- och Paleo-kost!

Du hittar ett signerat exemplar av boken här: Det Stora Matäventyret

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Nu kan du köpa min bok Giftfri!

Jag har beställt en begränsad upplaga böcker, och du köper direkt från mig. Du visar ditt stöd och får en signerad bok!