fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Äggröra – så gör jag!

Äggröra – så gör jag!

Jag kom på att jag faktiskt inte har lagt upp någonstans hur jag gör äggröra. Det kändes ju lite fånigt i och med att jag äter det ofta. Det är ju busenkelt, men om du inte gjort äggröra tidigare kanske du ändå vill ha lite vägledning.

Äggröra till 1 person:

  • 2 ägg
  • 2 msk grädde/kokosgrädde/kokosmjölk/yoghurt/cream fraiche/äggmjölk
  • Salt
  • Smör
  • (ost)

Bara ägg och ca 25 gram smör är en variant också!

Gör så här:

Lägg ner alla ingredienser i pannan samtidigt. Rör med en stekspade från kanten till mitten tills du får en äggröra. Jag gillar den mjuk och krämig, inte med yta på, därav röra ofta och låg värme. Du kan i princip ta bort stekpannan från plattan när du lägger i smeten, det brukar räcka, om du är expert på att bränna saker.

 

Ett annat tips är att göra äggröran i vattenbad, då blir den superkrämig. Detta gjorde jag även när min dotter var liten (äggröra på äggula, smör, kokosgrädde) för att undvika stekning.

 

Jag äter alltid min äggröra med ungefär 30-40 gram smör till. Detta är något jag övat på att äta, jag var ingen smör-lover tidigare, men nu är det så gott! Jag behöver lite extra fett på morgonen eftersom jag är i farten hela tiden. Det är också supergott att hyvla/riva ost över.

Testa gärna min Scrambled kardemummapannkaka, blandning mellan pannkaka och äggröra.

 

Äggröra

Sixten ville ta en bild på nyvakna mig när jag äter äggröra, så den passar bra in här. God morgon och ha en underbar start på dagen med din äggröra och förhoppningsvis någon du tycker om.

 

11 Responses to Äggröra – så gör jag!

Lämna ett svar