Äggröra enkelt recept

Äggröra – så gör jag!

Jag kom på att jag faktiskt inte har lagt upp någonstans hur jag gör äggröra. Det kändes ju lite fånigt i och med att jag äter det ofta. Det är ju busenkelt, men om du inte gjort äggröra tidigare kanske du ändå vill ha lite vägledning.

Äggröra till 1 person:

Bara ägg och ca 25 gram smör är en variant också!

Gör så här:

Lägg ner alla ingredienser i pannan samtidigt. Rör med en stekspade från kanten till mitten tills du får en äggröra. Jag gillar den mjuk och krämig, inte med yta på, därav röra ofta och låg värme. Du kan i princip ta bort stekpannan från plattan när du lägger i smeten, det brukar räcka, om du är expert på att bränna saker.

Ett annat tips är att göra äggröran i vattenbad, då blir den superkrämig. Detta gjorde jag även när min dotter var liten (äggröra på äggula, smör, kokosgrädde) för att undvika stekning.

Jag äter alltid min äggröra med ungefär 30-40 gram smör till. Detta är något jag övat på att äta, jag var ingen smör-lover tidigare, men nu är det så gott! Jag behöver lite extra fett på morgonen eftersom jag är i farten hela tiden. Det är också supergott att hyvla/riva ost över.

Testa gärna min Scrambled kardemummapannkaka, blandning mellan pannkaka och äggröra.

Äggröra
Sixten ville ta en bild på nyvakna mig när jag äter äggröra, så den passar bra in här. God morgon och ha en underbar start på dagen med din äggröra och förhoppningsvis någon du tycker om.
4.1/5 (14 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

14 kommentarer

Hur gör man i vattenbad? Lyckas alltid göra min för hård eller bränd, men tycker ju egentligen att krämig är godast

Ett tips är att om du gör i stekpanna tar du av den när den inte riktigt är klar så blir den klar på eftervärme. 🙂 Om du gör i vattenbad har du en sjudande kastrull med vatten och en skål i kastrullen och rör och rör tills den är krämig, det tar dock längre tid än i panna. Lycka till!

Glöm inte att vispa äggen ordentligt i en bunke före ni rör ner den i stekpannan. Det blir supergott

Jag brukar bara knäcka i dem som de är och sedan röra. Tycker du att det blir luftigare om man vispar innan?

50g smör i en kastrull, ner med 4ägg och rör om, halva effekten på plattan. Perfekt varje gång! Valfri krydda sen är det bara å svulla i sig.

Vad för panna använder du till att göra äggröra? Blir bränt när jag använder gjutjärnspanna. Men jag kanske använder för hög värme?.

Hmm. Du steker alltså äggröra i en gjutjärnspanna! Jag får inte till det tyvärr. Får undersöka saken vidare. Tack för tips.

Helt sjukt! Jag gjorde precis min äggröra i vattenbad!
Omg!
Tack!
Jag gjorde på 5 ägg…
Men det kunde enkelt varit 12!
Igen tack! Tack! Tack!
Jag kommer alltid att göra min äggröra i vattenbad!
Mvh Walle!

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök