Lesscarbs Lesscarbs

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

LCHF Cheesecake med lime och blåbär – friskt och supergott!

LCHF Cheesecake med lime och blåbär – friskt och supergott!

Denna goda lchf cheesecake bjöd jag på när min son fyllde tre år. Den var så uppskattad av gästerna att jag knappt fick chans att smaka själv. Det tycker jag är ett mycket bra betyg!

LCHF Cheesecake med lime och blåbär

Ingredienser till en lime och blåbärsscheesecake (24 cm)

Botten:

Gör botten så här

  1. Vispa ägget några minuter med sötningen, smält smöret och kokosoljan.
  2. Blanda samman samtliga ingredienser och tryck ut i botten av en springform.
  3. Grädda i 175 grader varmluft i cirka tio minuter eller tills den fått fin färg.

Fyllningen:

  • 600 g Cream cheese
  • 2,5 dl cream fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 dl sötning sukrin eller björksocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 4 ägg
  • 1 lime, skal och saft
  • 1 dl blåbär

Gör fyllningen så här

  1. Vispa äggen någon minut med elvisp.
  2. Vispa sedan ner resten av ingredienserna och häll i formen.
  3. Strö över blåbären på toppen.
  4. Ställ in kakan i ugnen 175 grader i 40 min. (Om kakan börjar ta för mycket färg lägg över lite folie eller en silikonduk för att skydda den).
  5. Stäng sedan av ugnen och låt den vila i 30 min på eftervärme.
  6. Klart!Godast blir den dagen efter när den fått stå till sig.

Tips!

Om du gillade det här receptet hittar du massor av recept och inspiration min kokbok “Det stora matäventyret”.  Du lär dig även matsmarta tips och hur man involverar barnen i köket. Alla recept är fria från mjölk, gluten, socker och passar både LCHF- och Paleo-kost!

Du hittar ett signerat exemplar av boken här: Det Stora Matäventyret

Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

Annons

17 Responses to LCHF Cheesecake med lime och blåbär – friskt och supergott!

  • Jag ska göra din cheescake imorgon, då får vi gäster 🙂

  • måste vara jättegod! Dessutom enkel att göra.
    Räknade ut kolisarna i hela kakan: 48 gram – om fler var nyfikna. Så kanske 5 gram per bit eller så.
    Svårt få ned det mer, finns ju inget som motsvarar färdkost bra. Räknade på Philadelphia som har 3,2% kolisar, den ger 19,2 gram totalt.

  • *färskost!!!

  • jag gjorde din cheesecake till en släktträff och det var många som ville ha receptet, både från de som ätit LCHF innan och de som aldrig testat.

  • Lät jättegott. Tror du man kan frysa in den?

  • Snälla du det funkar ju inte i en springform!!! Man måste använda en stor pajform eller liknande. Annars blir cheesen för tjock och tar låååång tid i ugnen. Smeten gudomligt god dock!

    • Det har fungerat för mig varje gång och även för andra som skickat bilder till mig.Vad trist! Men härligt att du löste det!

    • Blev samma för mig. Tog två timmar i ugnen innan smeten stelnat ok. Dubbelkollade och trippelkollade att jag gjort precis som det stod i receptet. Undrarns vad som kan ha gått fel för oss?

      Vispat för mycket?
      Fel inställning på varmluftsugnen?
      Annat märke än Philadelphia?

      Har iaf ställt den på balkongen för att svalna över natten. Den doftar ljuvligt! ❤

      • Låter som att jag måste testa detta recept på nytt. Har bara gjort denna en gång för några år sedan, måste kolla hur den blir för mig! Tack för att ni berättar. Kram. <3

  • Denna står i ugnen.. Spänd på resultatet. Hade dock inte 600g färskost. Det blev en blandning av marscarpone, philadelfia och coops. Fast det är väl typ detsamma:)

  • Hej! Din cheesecake ser och låter sååå god! 🙂
    Ngt särskilt sötströ du använder? Finns ju ett antal produkter och märken…. 🙂

Lämna ett svar