Nyårsinspiration in i det sista, kanske har du fortfarande ingen aning om vad du ska laga. Här kommer några goda förslag på förrätt, varmrätt och dessert. De tar inte speciellt mycket tid att göra, men ändå smakar väldigt gott!
Jag gillar att hålla det enkelt. Det känns lättare med barnen så jag inte behöver stå i köket 10 timmar. Jag gjorde nämligen det för några år sedan när vi lagade 5-7 rätter, men nu är jag för gammal för det (haha). Innehåller i detta inlägg är saxat från mitt senaste inspirationsbrev, så om du inte vill missa tips som dessa, ska du definitivt prenumerera på det, såklart helt gratis!
Förrätt/tilltugg
- Parmesanbollar/rullar
- Sparris med bacon (eller stekt svamp) och parmesan
- Laxtorn med avokado, parmesanchips och vispad créme fraiche
- Sesamknäcke med pålägg (tänk snittar)
- Wild chipsbollar
På omslagsbilden du ser överst i inlägget har jag kombinerat dessa två till en – en boll på en liten knäckebit!
Varmrätt
- Grytor – gör festliga tillbehör, och gör gärna grytan 1-2 dagar före så smakerna hinner mogna. (Här finns fler förslag på goda grytor.)
- Pulled-nånting, passar de flesta, gör gärna mina vitkålswraps till, finns i min bok! (Fler förslag på “pulled”-mat.)
Dessert
- Pannacotta
- Snabb cheesecake-dessert
- Chokladtårta med hallonpannacotta
- Mandelmusslor med olika fyllning
Lägger till två stycken som inte innehåller sötning alls, som Monica efterfrågade. Pannacottan ovan går ju att göra helt utan sötning eftersom både grädde/kokosmjölk är sött i sig.
- Hallon och kokosbollar (lägg upp snyggt i liten skål, lite kakaonibs över eller liknande.
- Osötat, mejerifritt chokladmousse (servera i snygga glas, toppa med tinade eller färska bär)
Fler bilder och inspo
Hoppas att detta är bra tips och att de fortfarande är användbara inför nyår, annars kommer säkert fler festligheter inom en snar framtid. Ta hand om varandra på nyår.
3 kommentarer
Åh nu har jag precis beställt din bok! Längtar så tills den kommer 🙂
Men så roligt att höra!!
Gud, hittade precis din blogg, den är underbar! Har precis börjat med LCHF/Keto och blir jätteinspirerad! TACK snälla! 🙂