Nyårsinspiration – Gott men få timmar i köket

Nyårsinspiration in i det sista, kanske har du fortfarande ingen aning om vad du ska laga. Jag gillar att hålla det enkelt. Det känns lättare med barnen så jag inte behöver stå i köket 10 timmar. Jag gjorde nämligen det för några år sedan när vi lagade 5-7 rätter, men nu är jag för gammal för det (haha) Detta är saxat från mitt senaste inspirationsbrev, så om du inte vill missa tips som dessa, ska du definitivt prenumerera på det, såklart helt gratis!

Nyårsinspiration i mitt senaste brev, här sajnar du upp på mitt inspobrev du inte redan prenumererar.

 

Nyårsinspiration

Snart nyårsmiddag. Jag gillar att hålla det enkelt. Det känns lättare med barnen så jag inte behöver stå i köket 10 timmar. Jag gjorde nämligen det för några år sedan när vi lagade 5-7 rätter, men nu är jag för gammal för det (haha)

Här kommer några goda förslag, som inte tar speciellt mycket tid, men ändå smakar väldigt gott.

Förrätt/tilltugg

På omslagsbilden har jag kombinerat dessa två till en, en boll på en liten knäckebit!

Varmrätt

  • Grytor – gör festliga tillbehör, och gör gärna grytan 1-2 dagar före så smakerna hinner mogna. (Testa min nya sökfunktion och skriv in ”gryta” så hittar du många!
  • Pulled-nånting, passar de flesta, gör gärna mina vitkålswraps till, finns i min bok! (testa gärna att söka på ”pulled”

Dessert

Lägger till två stycken som inte innehåller sötning alls, som Monica efterfrågade och pannacotta ovan går ju att göra helt utan sötning eftersom både grädde/kokosmjölk är sött i sig.

 

Nyårsinspiration
Parmesankräm på två sätt, dels i grönsaksrullar, dels rullade i salta nötter

 

Nyårsinspiration
Sparris med extra allt, min mans favorit alla gånger!

 

Nyårsinspiration
Pulled pork med ingefära och chipotle

 

Nyårsinspiration
Chokladtårta med hallonpannacotta, passar alla!

 

Nyårsinspiration
Wild chipsbollar med pepparrotsost, inlagd vitlök och en gurkskiva. Mums!

 

Nyårsinspiration
Osötat, mejerifritt mousse, passar även de som inte gillar kokos, vad jag märkt i alla fall 🙂

 

Hoppas att detta är bra tips och att de fortfarande är användbara inför nyår, annars kommer säkert fler festligheter inom en snar framtid. Ta hand om varandra på nyår.

4.5/5 (2 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

3 kommentarer

Gud, hittade precis din blogg, den är underbar! Har precis börjat med LCHF/Keto och blir jätteinspirerad! TACK snälla! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *