Nyårsinspiration

Sparris med bacon parmesan och nötter

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Sparris med bacon, parmesan och nötter är magiskt! Och min mans favorit. När vi var unga (låter som att vi är i pensionsåldern) men innan vi fick barn kunde vi äta detta väldigt ofta, flera gånger i veckan. Enkelt och lyxigt! Det är en av de få gångerna jag verkligen vill ha bacon, annars är det inget jag drömmer om på nätterna direkt. Du kan variera nötterna och även ta frön om du vill. 

Det är ju inte så mycket att berätta om detta. Det är ju inget krångligt recept direkt (som i och för sig inte är min grej över lag) Men jag berättar hur jag brukar göra. Några ess i rockärmen har jag såklart att bjuda på som vanligt, se tipsen nedan!

Sparris med bacon till 2 personer

  • 1 knippe sparris

Valfri mängd:

Stek sparrisen några min i smör. Knaperstek bacon, torrosta nötter, riv över parmesan och ringla olivolja över.

Tips!

  1. Jag brukar tillaga mitt bacon i ugnen, på ca 175 grader i 10 minuter eller tills det blir knaprigt.
  2. Jag blötlägger alltid frön/nötter innan jag använder dem. Läs gärna inlägget om det.
  3. Det här funkar ju superbra som förrätt eller varför inte tapasmat.
  4. Självklart kan du hoppa över bacon och använda något annat salt, eller ta mer nötter.

sparris med bacon

Hoppas att det ska smaka! Skriv gärna en kommentar och berätta hur du använder sparris! Jag ska göra en god hollandaisesås till nästa gång tror jag. Jag brukar göra min med stavmixer, den är ruggigt enkel och god!

Ha en fin kväll!

Kram Fanny

3.3/5 (8 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Älskar sparris! Speciellt smörstekt, och gärna med lite extra smör som jag bryner. Blir utmärkt tillbehör till fisk eller faktiskt till vad som helst.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök