Snabb cheesescakedessert med pepparkaksgranola

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Alltid när min syster kommer vill hon ha dessert. Och här har du den snälla storasystern som gör som hon vill. Den här gången blev det en snabb cheesecake med apelsinskal (kan bytas mot vilken citrus som helst) och pepparkaksgranola.

 

 

Snabb cheesescakedessert med pepparkaksgranola

 

Ingredienser till 4-6 personer (beroende på hur mätta alla är sedan middagen:

  • 200 g färskost (cream cheese)
  • 1 dl cream fraiche
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 msk sötning (jag tog björksocker)
  • Skalet från 1 ekologisk apelsin (använd alltid eko-citrus speciellt om du ska använda skalet)
  • Pepparkaksgranola
  • 1 näve frysta hallon

 

Gör så här

  1. Vispa samman alla ingredienser med elvisp.
  2. Lägg lite granola i botten av ett glas, sedan cheesecaken, några hallon och sedan lite mer granola.
  3. Klart!
    Om du vill kan du strö över lite extra pepparkakskrydda på toppen.

 

Tips!

Om du gillade det här receptet borde du kolla in min pumpacheesecake

 

 

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

2 kommentarer

Ser smaskigt ut! En näve hallon? Är den näven till dekoration lr ska man ha den i själva chessecakesmeten?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.