keto ketokost ketofika

Hallon- och kokosbollar – socker-, mejeri- och glutenfria

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Tänk dig glassbollar utan sötning och mejeri och istället fullproppade med nyttigheter från kokosolja, kokosmjöl och lite hallon. Om du gör 35 bollar och använder samma kokosmjöl som jag (med 1/4 del kh mot andra märken) blir det ca 0.45 kh per boll (utan choklad)

Jag testgjorde dessa förra veckan, och Zarko blev helt såld, och uppenbarligen Sixten också, eftersom han hämtade hallon- och kokosbollar till sig själv och lilla Betty fler gånger. Måste vara ett utmärkt betyg!

 

 

Hallon- och kokosbollar

 

Ingredienser till cirka 35 bollar:

 

Gör så här

  1. Kör samtliga ingredienser till en smet.
  2. Bred ut smeten på en form med bakplåtspapper under som du får plats med i frysen. Ställ i fysen cirka 30 minuter. Rör runt minst 1 gång så det blir jämnt fryst.
  3. Nu kommer den kladdiga biten. Forma till bollar som du lägger i en bakplåtsklädd form, ställ in i frysen igen tills de fryst helt.
  4. Nu väljer du om du vill äta dem som de är, ta fram dem cirka 15-20 minuter före servering eller doppa dem i mörk choklad, minst 85 % kakaohalt (då blir det givetvis mera kolhydrater per boll detta gör jag bara om det är extra lyxigt)

Tips! Man kan också smälta kokosolja och blanda ner lite kakao och doppa i det, då blir det minimalt med kolhydrater, men lite kladdigare. 🙂

Hallon- och kokosbollar
Smeten i sig är magisk, tror mina barn skulle kunna äta den halvfryst som glass!

 

Hallon- och kokosbollar
Så goda…

Produkter du behöver till receptet köper du enkelt på Bodystore.com, de har exempelvis kokosmjölet jag skrev om ovan. Ofta finns någon rabatt att hitta under min flik Erbjudanden 

 

4.1/5 (20 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

21 kommentarer

Låter ju jättegott! Kanske köra allt i glassmaskin och rippla lite smält choklad över vid servering? Låter enklare för mig … ska absolut testa 🙂

Åh dessa måste absolut testas. En fråga… när du säger ’kör ingredienserna till smet’, menar du då med mixerstav, matberedare eller elvisp?

Hej testa göra dessa men vart stenhårda. Jag använda bara den feta kokosgrädden inte vattnet. Det kanske var fel?

Jag använder aldrig burkar eftersom de innehåller hormonstörande ämnen. I detta recept har jag använt ganska lös kokosmjölk/grädde, så det kan ju bero på det. Du smälte kokoksoljan innan du mixade ner den? Annars blir det väldigt hårt. När jag tar dem från frysen är de ju såklart totalt stenhårda, men sedan smälter dem och blir supergoda. 🙂

Jaha nej det här är kungmarkattas grädde utan hormonstörande ämnen, står på burken 😀 tycker att det varit så mycket skit i dem i tetra. Men då ska jag nog blanda upp det med vattnet nästa gång så blir det lite lösare så får vi se om det blir skillnad. Tack för bra recept i övrigt!

Det låter ju superbra! 🙂 Ja den från Kung markatta är bra! 🙂 Blanda med kokosvattnet från burken bara så blir det utmärkt! Lycka till, kram!

Jag provade med vattnet, men fick bara en grynig massa som inte kunde rullas till nån boll iaf…. fick du till det till slut? Vad gick fel?

Tog du bara vattnet? Det är ju rätt kladdigt, men brukar gå bra att forma om du ställer i frysen en stund.

Oj så gott.. Körde mitt i matberedare.. Hoppade dock över att ber ut på en plåt och klickade direkt i formar.. Få se hur det blir.

Hej Fanny,
Och tack för alla intressanta recept du delar med dig. De här låter supergoda, bortsett kokosflingor, avskyr dem. Kan du komma på något att ersätta med eller är det bara att strunta i dem?

Jag kan tänka mig att de suger lite vätska, så exemeplvis nötter kanske inte ger samma effekt men varför inte testa? 🙂

Hallå! Jag undrade kring hallonen. Har det någon betydelse för konsistensen av slutresultatet om man använder färska eller frysta? Tack på förhand, och tack för en fantastiskt sida 🙂

Jag kan tänka mig att det blir lite lösare och fryser mindre snabbt om du har färska hallon. Bäst att du testar helt enkelt 🙂

Väldigt skiftande kolhydratinnehåll på detta kokosmjöl på nätet. Apotea anger 8,9 gr andra sidor 4 gr.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök