Parmesankräm på två sätt – otroligt smarrigt!

Vi hade tapaskväll hos mina föräldrar i helgen. Jag bidrog med parmesankrämfyllda auberginerullar och parmesanbollar rullade i salta mandlar. Så smarrigt blev det. Och enkelt att förbereda.

 

 

Parmesankräm på två sätt

 

Ingredienser till 1 stor sats parmesankräm:

  • 4oo g färskost
  • 200 gram parmesanost
  • Salt och peppar

 

Gör så här

  1. Riv hälften av parmesanosten på det fina på rivjärnet och hälften på den grövsta sidan. Detta ger lite textur på krämen.
  2. Blanda samman färskosten och parmesanen och smaka av med salt och peppar.

 

Tips!

Du kan hacka i lök, örter eller chili i krämen också. DU kan även äta den som den är till exempelvis grillat.

Auberginerullarna:

  • Tre stora auberginer
  • Salt, olivolja
  • Parmesankrämen ovan

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär auberginen på längden ca 5-7 mm tjocka.
  3. Salta ordentligt.
  4. Lägg auberginerna på plåtar, ringa över olivolja och ställ in i ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna.
  5. Lägg sedan på en klick parmesankräm och rulla ihop lägg på ett fat.
  6. Sprid gärna över örter som basilika och timjan.

Parmesankräm på två sätt

 

Parmesankräm på två sätt

Parmesanbollarna:

 

Gör så här

  1. Forma den parmesankräm som finns kvar till bollar, rulla i mandlarna.
  2. Ställ svalt före servering. Om de inte ska ätas omgående rekommenderar jag att rulla i nötkrosset precis innan servering så nötterna inte blir mjuka.

Parmesankräm på två sätt

Parmesankräm på två sätt

 

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

10% rabatt hos Aimn

Rabattkod: LESSCARBS10

(Gäller även pågående rea!)

Gå till Aimn