fbpx
Lesscarbs Lesscarbs

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Pannacotta receptsamling – till jul, nyår och andra festligheter

Pannacotta receptsamling – till jul, nyår och andra festligheter

Jag älskar verkligen pannacotta. Det är så enkelt och gott. Perfekt att bjuda gästerna på också. Det går utmärkt att använda kokosmjölk istället för grädde för att få den mejerifri. Här kommer mina bästa recept samlade i ett inlägg! 

Det blir aldrig fel med pannacotta. Jag tycker att det behövs väldigt lite till ingen sötning alls om man har hallon till 🙂 Men är man en inbiten sockerätare kanske det kan vara en god idé med lite sött. Jag föredrar xylitol – björksocker som jag tycker ger bäst smak. Vill du göra pannacotta utan gelatin rekommenderar jag agar-agar som är ett helt växtbaserat alternativ.

Det bästa gelatinet tycker jag är detta från gräsbetande kor. Det passar alltså även de som inte äter gris, och funkar utmärkt att blanda i buljonger osv för extra gelatin i kosten.

pannacottasamling

Pannacotta receptsamling

Tänk på och tips

  • Använder du kokosmjök/grädde vill du ha den i samma konsistens som vanlig grädde (när den är varm) du kan spä med lite vatten om den är väldigt tjock.
  • Du kan ha den i frysen en liten stund för att kyla ner den snabbare, men inte så den fryser, då skär den sig/klumpar sig!
  • Pannacotta håller flera dagar i kylen, upp till en vecka 🙂 Så enkelt att förbereda med andra ord.

kokospannacotta_med_jordgubbsglass

creme_fraiche_pannacotta_med_rabarber_och_hallonkompott

Har du tips på en smarrig pannacotta? Tipsa mig gärna!

Lämna ett svar