Hasselbackspumpa var något jag gjorde tillsammans med Danyel Couet när vi lagade mat tillsammans på ett event. Här ser du en klippt version av vår matlagning. Jag bjuder på den smarriga hasselbackspumpan som jag lagde, som blev supergod. Servera den till vad du vill. Kyckling är en favorit för mig. Jag har förresten många recept på tema pumpa, kanske för att jag älskar det. Här kommer ett urval:
Hasselbackspumpa – du behöver
- 1 mindre butternutpumpa
- 100 gram smör
- 1 citron
- 1 näve hackade valfria örter
- Salt
- Peppar
- Chiliflakes
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala pumpan och dela den i två delar.
- Lägg den skurna sidan nedåt och gör sedan tunna skåror nästan hela vägen ner. Jag brukar lägga 2 grillpillar längst med pumpan som ett stopp för kniven, så skär man inte igenom pumpan.
- Ringla över olivolja, salt, peppar och chiliflakes. ELLER så skivar/hyvlar du över ett gott smör på toppen, exempelvis mitt syrliga smör persilja eller mitt legendariska beasmör.
- In i ugnen i 175 grader i cirka 175 grader i 40 minuter eller tills den är mjuk och fått fin färg ?
Gott att ha till
- Någon god syrlig sås till är magiskt, eftersom pumpan är lite söt, exempelvis min basilika- och persiljesås
- Kycklinglårfilé med balsamvinäger
- Helstekt kyckling
- Halloumi- och zucchinibiffar
4.7/5
(3 Reviews)