Persiljesmör

Persiljesmör – syrligt, fräscht och passar allt

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Persiljesmör, som är syrligt och gott är ett av mina favoritsmör, det kan bero på att jag älskar persilja. Det passar verkligen allt! Och bra för andedräkten är det också. En gång för några år sedan sa min mamma ”hämtar du persiljan från landet” och jag klippte av exakt allt, två långa rader persilja. Jag måste ha fått något akut hjärnsläpp. Kom upp till huset med så mycket persilja att det knappt gick att bära och min mamma fick en smärre chock. Haha! Vi skrattar åt det fortfarande. Sedan dess brukar hon specificera mängderna lite tydligare när hon ber mig om saker.

Idag bjuder jag på syrligt persiljesmör, som passar till fisk/kyckling, kål (som blir lite sött i ugnen) och rotfrukter såklart.⁣

Du behöver:

 • En näve bladpersilja, cirka 30-40 gram
 • 1 skvätt olivolja (för att få igång mixern)
 • Skal från 1/2 citron
 • 1 vitlöksklyfta
 • En valfri bit röd chili
 • Ungefär 100 gram smör
 • Salt efter smak

Persiljesmör – gör så här

 1. Mixa samman allt utom smöret till en slät massa (så gott det går).
 2. Tillsätt sedan smöret och mixa tills du har ett grönt, skönt smör med mindre bitar persilja i. Jag mixade ungefär 2 minuter. ⁣
 3. Smaka av med salt och eventuellt mer chili om du vill.
 4. Lägg smöret i bakplåtspapper och forma till en smällkaramell. Förvara i frysen tills det stelnat och ha det där tills det ska ätas. Jag har ett gäng olika smör i frysen, bara plocka fram och så snabbt och enkelt förhöjer man vilken middag som helst!

10 andra goda recept med persilja

Örtmeatza
Örtmeatza med persiljepesto.
Basilika och persiljesås
Persiljesås.
såser till kyckling
Här ser du persiljepeston och créme fraichebea.
4.5/5 (2 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök