Hasselbackspumpa med citron och örter

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Hasselbackspumpa var något jag gjorde tillsammans med Danyel Couet när vi lagade mat tillsammans på ett event. Här ser du en klippt version av vår matlagning. Jag bjuder på den smarriga hasselbackspumpan som jag lagde, som blev supergod. Servera den till vad du vill. Kyckling är en favorit för mig. Jag har förresten många recept på tema pumpa, kanske för att jag älskar det. Här kommer ett urval:

hasselbackspumpa
Detta blev så gott och det var såklart extra roligt att bjuda Danyel på detta eftersom han inte ätit det tidigare.

Hasselbackspumpa – du behöver

  • 1 mindre butternutpumpa
  • 100 gram smör
  • 1 citron
  • 1 näve hackade valfria örter
  • Salt
  • Peppar
  • Chiliflakes

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala pumpan och dela den i två delar.
  3. Lägg den skurna sidan nedåt och gör sedan tunna skåror nästan hela vägen ner. Jag brukar lägga 2 grillpillar längst med pumpan som ett stopp för kniven, så skär man inte igenom pumpan.
  4. Ringla över olivolja, salt, peppar och chiliflakes. ELLER så skivar/hyvlar du över ett gott smör på toppen, exempelvis mitt syrliga smör persilja eller mitt legendariska beasmör.
  5. In i ugnen i 175 grader i cirka 175 grader i 40 minuter eller tills den är mjuk och fått fin färg 😍

Gott att ha till

Pumpa
Jag älskar pumpa och äter det gärna och ofta. Välj en fast sort som går att skär i på detta sätt.
hasselbackspumpa
Snittad och redo för ugnen. Ju smalare snitt desto godare tycker jag.
hasselbackspumpa med sås
Redo att avnjutas. Här med basilika- och persiljesås. Hoppas att det smakar. Du får gärna lämna betyg på mitt recept nedan!
5/5 (2 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.