Pumpasoppa med chili och spiskummin – förvånande god!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Min gravida kompis beställde soppa, och inte kålsoppa. Det blev inte så mycket kvar från mitt kylskåp förutom pumpa. Så det fick det bli. Det förvånade mig faktiskt lite hur underbart den smakade.

Pumpasoppa med chili och spiskummin

Ingredienser:

  • 500 gram matpumpa (gärna butternut)
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1,5-2 tsk herbamare (örtsalt)
  • 1/2-1 färsk chili
  • 1 liter vatten (eventuellt mer om du vill ha en slätare soppa)
  • Smör eller kokosolja att steka i
  • I färsk citron
  • Cream fraiche, turkisk yoghurt eller kokosgrädde

Gör så här

  1. Skär bort skalet på pumpan och hacka sedan köttet grovt. Eller gröp ut köttet om du exempelvis gör en halloweenpumpa.
  2. Hacka lök och vitlök.
  3. Fräs pumpa och lök tillsammans med smör i några minuter, häll i vitlöken den sista minuten.
  4. Häll i tomatpurén och kryddorna och låt dem svettas runt några minuter.
  5. Slå på vattnet och låt koka till pumpan är mjuk, ca 10-15 minuter.
  6. Stavmixa slätt, smaka eventuellt av med mera kryddor.
  7. Servera med en rejäl klick yoghurt/cream fraiche och en citronklyfta som du pressar över soppan.

Servera gärna tillsammans med mina frökex, och smarrig topping!

Tips!

Gillade du det här receptet? Då borde du kolla in min rotfruktssoppa med köttfärs

eller broccoli- och ingefärssoppa

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

4 kommentarer

Pumpasoppa så gott! Har aldrig tillagat eller smakat innan. Kan man frysa rå pumpa? Har massor!!

Det var länge sedan jag åt en så spännande god soppa. En massa fina smaker som smälter samman! Tack för receptet ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.