ugnsrostad pumpa

Ugnsrostad pumpa – perfekt att ha i kylen

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Ugnsrostad pumpa är något jag nästan alltid har hemma i kylen. Det är så enkelt att blanda i sallader, äta som kolhydratkälla tillsammans med en bit fisk/kyckling/kött eller vegobiffar.

Ugnsrostad pumpa är toppen istället för sötpotatis. Det är billigare, och ofta kommer pumpan närmre än vad sötpotatisen kommer (den fraktas ofta långt) Dessutom innehåller pumpa ungefär 12 gram kolhydrater, medan sötpotatis innehåller ca 20. Om man nu tänker på sådant. Men självklart kan du använda samma kryddning på sötpotatis om du hellre föredrar det. Här är vi flexibla!

Ugnsrostad pumpa

Ugnsrostad pumpa

Jag brukar höfta lite här, så det är mest vad jag har i och inte ett regelrätt recept med exakta mått eftersom alla pumpor är lite olika stora och så vidare. Men för att du ska få ett hum om hur jag gör kommer därför ingredienser och tillvägagångsätt här:

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala pumpan med en kniv eller potatisskalare. Ta ur kärnorna.
  3. Dela den i mindre bitar.
  4. Lägg pumpan i en skål och ringla över lite kokosolja. Strö sedan över kryddorna, jag brukar ta lite mer av det ena ena gången och mindre av något annat en annan gång, men jag har alltid med allt. Och speciellt viktigt att alltid ha med svartpeppar om man har med gurkmeja, eftersom det förbättrar upptaget.
  5. Lägg ut på en plåt, grädda i ugnen cirka 30 minuter. Rör om då och då.
  6. Lägg i en matlåda och förvara i kyl. Håller cirka 1 vecka.

Tips!

ugnsrostad pumpa
ugnsrostad pumpa

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

1 kommentar

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök