Grönsaksguide

Sju rätter som passar farfar lesscarbs

Min älskade farfar bad mig sätta ihop ett antal rätter som passar honom. Han äter ju lågkolhydratkost sedan rätt lång tid tillbaka nu och han stormtrivs. Men han säger att det mest blir mos av olika slag, så det är dags att förnya sig lite. Så då delar jag med mig av den listan till dig också. Hela farfars solskenshistoria finns länkad i inlägget också! 

Farfar lever i ensamhushåll. Mina recept är väldigt enkelt gjorda, ofta i hela mått så det är enkelt att dela på två. Det är i alla fall så farfar säger att han gör. Då blir det ungefär 2 portioner och räcker till en lunch och en måltid för senare, antingen till frysen eller senare i veckan. En färdiglagad måltid håller minst fem dagar i kylen, smaka och lukta dig fram!

Semmelwrap
Farfar och Betty bakar äggfria Semmelwraps

Rätt mycket fisk, men du gillar ju det, samt mögelost och en vego!

  1. Broccolilåda med kycklingfärs Enkel och god rätt, tror du gillar den 🙂
  2. Rättikagratäng eller vitkålsgratäng. Tillsätt gärna örtkryddade kycklingfiléer i bitar under osten på gratängen. Då har du en komplett måltid. Men glöm inte salladen vid sidan om, vet att du fuskar med den farfar.
  3. Omelettwrap med spenat/wasabimajonäs och rökt lax. Du kan ta pepparrot i majonäsen om du vill, och också fylla med annat gott du har hemma. Här finns grundrecept och många förslag på fyllning: Grundrecept omelettwrap
  4. Sixtens snabba fisksoppa – gör en god majonäs till!
  5. Panerad fisk med gurkmajonäs
  6. Kycklinggryta med blåmögelost (min farfar är dansk och älskar stinkande ostar, oftast gäller ”ju äldre desto bättre”)
  7. Auberginerullar med krämig rödkål- och olivröra. Supergod rätt, blir bara godare om den får stå en dag eller två 🙂

Jag utmanar dig att fota rätterna och skicka till mig, så kan jag visa dem senare här på bloggen. Tänk på att städa lite i bakgrunden så folk inte tror att du har som du brukar ha det som vi brukar säga <3 Hoppas att du antar utmaningen! Det finns ett gäng som läser 😉 Älskar dig tills rymden tar slut farfar. Du är bäst!

Läs berättelsen om min farfar – Det går att lära gamla hundar sitta!

sixtens-snabba-fisksoppa
Sixtens snabba fisksoppa

 

semmelwrap
De äggfria semmelwrapsen som farfar och Betty gjorde för länge sedan 🙂

 

5/5 (1 Review)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

1 kommentar

Jag testade vitkålsgratängen idag och wow vad god den var.
Garanterat att jag kommer att göra den fler gånger

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök