Panerad fisk med gurkmajonnäs – LCHF fiskpinnar

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Detta är min version av fiskpinnar. Uppskattades av hela familjen, av stora och små herrar. Lilla Betty tycker mest om att leka med maten, om det inte är oliver eller ost förstås.

Panerad fisk med gurkmajonnäs

Ingredienser till ca 4-6 pers:

  • 800 gram vit fisk, torsk eller sej
  • 1 dl mandelmjöl (kan ersättas med pofiber vid allergi)
  • 1 dl pofiber
  • 1 msk milt paprikapulver
  • 1 tsk herbamare
  • Salt + riktigt med smör att steka i

Gör så här

  1. Skär fisken i mindre kuber, mina var cirka 3×3 cm. Salta ordentligt.
  2. Blanda samman mandelmjöl, pofiber, paprikapulver och herbamare i en skål.
  3. Vänd sedan fiskkuberna i mjölblandningen.
  4. Stek i rikligt med smör (paneringen suger åt sig en hel del) på svag-medelvärme cirka 5 minuter till de blir gyllenbruna och känns fasta rakt igenom. (Dela en och kolla om du är osäker)

Gurkmajonnäsen:

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna.
  2. Klart!

Tips!

Gillade du det här receptet? Då borde du kolla in fiskburgare med ingefära och chili

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.