fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Auberginerullar med krämig rödkåls- och olivröra

Auberginerullar med krämig rödkåls- och olivröra

Min syster är en riktig kött-lover. Men hon älskar också auberginerullar. Jag försöker att variera fyllningen varje gång, därför finns det många olika fyllningar här på lesscarbs.se. Jag bjöd fem personer på detta, därav den stora mängden, men det går enkelt att halvera!

 

 

Auberginerullar med krämig rödkåls- och olivröra

 

Ingredienser till ca 6-8 pers:

  • 4 stora auberginer
  • Salt
  • Olivolja

 

Röran:

  • 1 kg rödkål
  • 2 stora röda lökar
  • 2 dl gröna urkärnade oliver
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 2,5 dl grädde
  • 1,5 tsk herbamare
  • Peppar
  • Smör att steka i samt extra salt om det behövs

 

Tomatsåsen:

  • 2 tetror krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 tsk sriratcha
  • Herbamare/salt, peppar efter smak
  • 3 bitar mozzarellaost

 

1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär auberginerna på längden ca 0,5-1 cm tjocka och salta dem. Lägg på en plåt med lite ringlad olja över. Baka i ugnen tills auberginerna är mjuka, ca 10 min. Låt svalna så du kan ta i dem.

 

Auberginerullar med krämig rödkåls- och olivröra

2. Strimla rödkålen fint eller hyvla med osthyvel. Skala och skär löken tunt. Fräs i rikligt med smör i en panna. Hacka oliverna grovt, häll i dem tillsammans med cream fraiche och grädde. Låt bubbla ihop några minuter. Smaka eventuellt av med salt. Låt svalna något så du kan använda händerna för att göra rullarn.

3. Koka ihop ingredienserna till tomatsåsen, 10-15 minuter. Vissa tomatsorter kan behöva en uns sött för att bryta av om de är väldigt sura, tillsätt i så fall en nypa sötning (som sötströ).  Ibland behövs det slås på lite vatten så den inte bränns om du väljer att koka den länge.

4. Lägg sedan på lite fyllning och rulla ihop. Ibland går auberginerna sönder men det går att lappa ihop dem lite. Ibland tar jag två smala eller två tunnare som en rulle. Lägg dem i en djup ungsplåt eller två ugnsfasta formar.

Auberginerullar med krämig rödkåls- och olivröra

5. Slå sedan på tomatsåsen över rullarna och lägg på mozzarellan. In i ugnen igen på 175  grader tills hela ytan bubblar, ca 10-15 min.

Servera med en god sallad med härlig olivolja.

 

Tips!

Gillade du det här receptet? Kolla in mina spenatfyllning och tomatsås

2 Responses to Auberginerullar med krämig rödkåls- och olivröra

  • Kommentaren är att rätten är inte tillagad ännu.
    Har receptet i stapeln med länkar till lchf dito.
    Hittade det idag.
    Himla läskad att göra det.
    Så i veckan.
    Gör full sats till mig.
    Har goda matpreferenser om kall aubergine.
    Äter rätten till den tager slut.

Lämna ett svar