Sixtens snabba fisksoppa – LCHF/mejerifri/paleo

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Jag och Sixten slängde ihop en ovanligt enkel och god soppa igår. Vi hade ungefär 0 minuter på oss innan han hungrade ihjäl, och resultatet blev toppen. Låt det väl smakas!

Sixtens snabba fisksoppa

Ingredienser till 4 portioner:

  • 1 gul lök
  • 10 cm purjolök (eller en lök till)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk vatten
  • 250 ml kokosmjölk
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk herbamare
  • 500 gram fisk (vi hade häften lax/kolja)
  • 300 gram fryst broccoli (färsk funkar såklart också)
  • Kokosolja att steka i

Gör så här

  1. Skala lök och vitlök och hacka den, liksom purjolöken.
  2. Fräs i kokosolja några minuter.
  3. Tillsätt allt utom broccoli och fisk, låt koka ihop cirka 5 minuter.
  4. Skär broccolin i mindre bitar.
  5. Lägg ner dem och fisken i mindre bitar, rör om och sänk värmen. Låt sjuda cirka 5-10 minuter, beroende på om fisken är fryst eller färsk. Vill du ha broccolin helt mjuk kan du lägga i dem i steg 3.
  6. Ringla en god olivolja över, och servera med lite fröknäcke och gärna en klick 10 – sek majo med vitlök i (alioli)

Tips!

Kolla gärna in mina 6 mejerifria soppor också!

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.