fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Kycklinggryta med blåmögelost – lättlagat och smarrigt!

Kycklinggryta med blåmögelost – lättlagat och smarrigt!

Detta är ett riktigt smarrigt, lättlagat recept som går att bjuda fina gäster på. Smakar också toppen i matlådan.

 

 

Kycklinggryta med blåmögelost

 

Ingredienser till ca 6-8 personer:

  • 1,5 kg kycklingfilé
  • 1 stor gul lök
  • 3 dl grädde
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 200 g blåmögelost (typ gorgonzola, stilton eller liknande)
  • 200 g bladspenat
  • Peppar
  • Smör att steka i

 

Gör så här

  1. Skär kycklingen och löken i mindre bitar.
  2. Bryn i smör tills kycklingen får färg.
  3. Lägg sedan ner allt utom bladspenaten, peppra och sjud cirka 10-15 minuter.
  4. Smaka av såsen med mera salt och peppar om det behövs. Lägg ner bladspenaten den sista minuten och servera.

 

Tips!

Om du gillar oliver släng ner en rejäl näve svarta oliver.

Servera tillsammans med blomkålsris, mina rostade favoritgrönsaker eller en fräsch sallad. På bilden hade vi ugnsbakad rödkål och broccoli.

Lämna ett svar