10 saker att laga med vitkål

Köttbullar med mos – barnens favorit

Köttbullar med mos gillar nog de flesta barn. Jag gör ju mos på antingen blomkål eller vitkål, och mina barn tycker att det är supergott. Perfekt att göra massor av och ha under veckan. Här samlar jag flera mos- och köttbullsrecept. Så har du olika att välja bland och testa. Hoppas att det ska smaka!

Köttbullar med mos måste inte vara pulvermos och mamma Scan. Det finns många andra, enkla och goda recept att göra som varken är svåra eller tidskrävande. Man kan förbereda massor och lägga in i frysen, eller steka lite lätt innan du fryser in dem för att sedan frysa in dem. Då blir de inte torra när du steker på dem på nytt. Här finns massor av olika recept. Låt dig inspireras.

Köttbullar med mos

Köttbullar

Köttbullar med mos

Mos

Du kan använda smör, ghee eller kokosolja till moset, beroende på om du vill använda mejerier eller inte.

Lingonsylten är farfar Palles lingonsylt sötad med björksocker. Vi gjorde den i mars och den håller fint fortfarande, och nu är det ju snart oktober. Andra goda tillbehör är saltgurka, kokta morötter, ångkokta gröna bönor eller sugersnaps.

Köttbullar med mos
Betty har lite kvar att lära när det kommer till att skära, men hon övar friskt!
Köttbullar med mos
Barnen in action, inte lätt att fånga dem båda, men här har du dem i alla fall.

Stekpannorna jag använder är lätt gjutjärn och kommer från Ronneby Bruk. Jag har skrivit om dem tidigare i ett eget inlägg. Läs inlägget om mina stekpannor om du är nyfiken. Det är ett av mina allra bästa köp till köket.

Smaklig måltid!

5/5 (1 Review)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök