Kycklingköttbullar med vitlök och salvia – supergott ihop!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Jag tycker om att använda kryddor som man köper till en specifik sak till något oväntat. Här körde jag ner den sista torkade salvian i köttbullssmeten. Supergott, och lite annorlunda. Vår son var stormförtjust! 

Kycklingköttbullar med vitlök och salvia

Köttbullar 4 personer:

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 msk salvia
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • Peppar från kvarn
  • (Om du vill ha köttbullarna lite mindre kompakta kan du tillsätta 1/2 dl grädde i smeten, och speciellt om du ska ha dem i matlåda eller liknande)

Gör dina salvia/vitlöksköttbullar så här

  1. Mixa samman alla ingredienser med händerna.
  2. Forma köttbullar och stek dem i rikligt med smör några minuter.
  3. Ett tips är att börja med lite varmare panna för fin yta, sedan sänka till låg värme.

Den krämiga rödkålen gör jag så här

  1. Strimla 500 g rödkål fint.
  2. Stek i rikligt med smör på medelvärme tills den mjuknat.
  3. Salta och peppra.
  4. Tillsätt sedan 2 dl grädde och koka ihop cirka tio minuter.

Tips!

Gillade du det här receptet? Då borde du kolla in mina timjanköttbullar med zoodles

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.