fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Lammfärsbullar med fetaost, tomatsås och vitkål

Lammfärsbullar med fetaost, tomatsås och vitkål

Årets godaste middag sa min man. Han tyckte att det var på tok för lite och att jag skulle skämmas att jag lagade så lite, och så god mat. Sixten lagade faktiskt nästan hela middagen själv. Så duktig.

 

 

Lammfärsbullar med fetaost, tomatsås och vitkål

 

Ingredienser till 4 personer:

  • 500 g lammfärs
  • 250 g fetaost
  • 1 tsk salt
  • 1 tetra krossade tomater (ca 400 g)
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 tsk milt paprikapulver
  • 1 tsk herbamare
  • 1 dl valfria oliver
  • 1 mindre vitkålshuvud
  • Smör, salt och peppar

 

 

Gör så här

  1. Blanda samman färsen, salt och ca 100 gram av fetaosten. Forma köttbullar och bryn dem i smör så de får färg på alla sidor.
  2. Häll sedan över de krossade tomaterna, rosmarin, paprikapulver, herbamare, oliver och peppar. Låt puttra cirka 10 minuter.
  3. Strimla kålen, salta och stek den i rikligt med smör tills den är mjuk.
  4. Lägg upp kålen på ett fat, häll på köttbullarna och toppa med resten av fetaosten, peppar och olivolja.

Lammfärsbullar med fetaost, tomatsås och vitkål

Lammfärsbullar med fetaost, tomatsås och vitkål

 

Tips!

Gillade du det här receptet? Kolla även in mina vanliga köttbullar med mos

eller mina goda kycklingköttbullar med smörstekt lök

4 Responses to Lammfärsbullar med fetaost, tomatsås och vitkål

Lämna ett svar