Korv med zucchini/blomkålsmos – perfekt sommarmiddag!

Inlägget innehåller köplänkar till Bodystore

Idag rensade jag skåpen efter två veckor utomlands med lite hjälp av en snäll granne som bidrog med ekologisk korv. Härligt med fina grannar och skåprensning, speciellt när resultatet blev så bra!

Korv med zucchini/blomkålsmos

Ingredienser till fyra personer:

  • 2 gula lökar
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 zucchini
  • 50 gram smaklös kokosolja
  • Salt efter smak
  • 1 msk blandade örter (frysta funkar bra)
  • Ca 500 gram kryddig korv med hög kötthalt

Gör så här

  1. Skär löken i båtar och stek den i kokosolja så den blir lite knaprig och gyllene, ca 10-15 minuter på svag värme, tänk rostad lök.
  2. Koka blomkålen mjuk i saltat vatten, cirka 5-8 minuter. Lägg i skalad zucchini de sista minuterna.
  3. Häll av vattnet, låt ånga av med värmen på några minuter.
  4. Tillsätt Kokosolja och stavmixa slätt, eller stöt moset med en potatisstomp. Tillsätt örterna och smaka av med salt.
  5. Picka korvarna så de inte spricker, stek dem.

Tips!

Gillade du det här receptet?

Då borde du definitivt kolla in mitt recept på LCHF/paleo korvrulle

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @lesscarbs. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

4 kommentarer

Hej!
Jag följer Paleo och var sugen på att äta korv ikväll: ”åhhh herrejäsus vad gott det var!”.
Tack så mycket för en jättegod recept!!! Ska stark rakomandera den! Trevlig kväll

Gaaahhh. Mixade i löken också, och missade att ånga av 😉
Nästa gång blir det jättebra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.