fbpx
Lesscarbs Lesscarbs
Julköttbullar med ansjovis

Julköttbullar med ansjovis

Min syster fick ett tips av en kollega att följa en avlägsen släktings köttbullerecept när hon skulle stå för köttbullarna till julbordet förra året. Hon ringde helt sonika upp denna person och sa: “Hej, jag heter Alice, jag har hört att du gör Svergies godaste köttbullar. Kan jag få receptet?” Här kommer min tolkning av det receptet 

Till ett härligt fat med köttbullar

  • 2 gula lökar
  • 800 g nötfärs
  • 1 dl grädde (du kan ta kokosgrädde för mejerifri)
  • 1 burk ansjovis (125 gram)
  • Ca 1-1,5 tsk salt
  • Några kryddpepparkorn
  • Smör till stekning

Gör så här:

  1. Hacka löken fint och stek den mjuk i smör.
  2. Blanda samman löken, färsen, grädde, finhackad ansjovis och salt.
  3. Vill du ha i spad från ansjovisen kommer det att ge ännu mera smak, men också lite mera kolhydrater eftersom spadet innehåller socker
  4. Forma till köttbullar av valfri storlek.
  5. Stek i smör och släng ner några mortlade kryddpepparkorn som får steka med i pannan för lite extra julig smak.

Om du saknar någon ingrediens kan du spana in min egen mini-shop hos Bodystore där jag samlat mina favoriter! Du hittar den här Glöm inte att spana in min erbjudande- och rabattsida, där det då och då finns en generös rabattkod till mina läsare.

 

Lämna ett svar