Lesscarbs inlagda gurka

Lesscarbs inlagda gurka – supergott och syrligt tillbehör!

Att ta tillvara på det naturen har att erbjuda är min melodi. Att göra saltgurka är smarrigt och Sixtens favorit. Det här receptet tar inte lång tid att göra, men väntan är längre. Vi brukar dock snuva ut burken och det går bra det också, även om den inte legat all den tid den bör. 

 

Lesscarbs inlagda gurka

 

Ingredienser:

 

Gör så här

  1. Tvätta gurkorna noga, lägg dem sedan i en skål och täck med vatten, häll på vinägern och låt stå cirka 1 timme. Detta hjälper grönsakerna att göra sig av med besprutningar som inte försvinner när du bara tvättar med vatten. Detta fungerar på alla grönsaker och frukter. Skölj sedan noga på nytt.
  2. Mät upp 1,5 liter vatten, lägg i saltet och blanda tills det löst sig. Häll sedan i ättikan.
  3. Skär pepparroten i smala stavar.
  4. Rengör burkarna noga.
  5. Varva dillkronor, pepparrot, gurka och vitpeppar i burkarna.
  6. Täck med lagen. Om det inte täcker häll bara på lite vanligt vatten. Se till att allt ligger under vattenytan.
  7. Låt stå i fyra veckor, men som sagt, man kan smaka före det 🙂

 

Lesscarbs inlagda gurka

 

Tips!

Kolla gärna in mina syrade grönsaker också!

0/5 (0 Reviews)

Har du inspirerats av det här inlägget? Jag älskar att se vad du som läser skapar. Tagga mig på Instagram, där heter jag @fannygrejar. Tipsa gärna familj och vänner om mina kanaler.

8 kommentarer

Fick verkligen inspiration av detta inlägg! Ser att du lägger in gurkorna hela. Det är så jag vill ha dem också och jag tänkte testa ditt recept idag. Men på torget där jag köpte gurkorna sa de att många skivar gurkan för att den blir krispigare då. Har du någon synpunkt på det?

Vad roligt att det inspirerar dig! Jag vet faktiskt inte, tycker att mina blivit väldigt bra när jag haft dem hela. Sedan skär jag bara upp dem och de är krispiga och fina. 🙂

Hej Fanny!
Ska jag ställa burken i kylen eller ska den stå framme. Jag syrade kål och den skulle stå framme i några dagar eller veckor kommer inte riktigt ihåg.

Vad tycker du? Skriv en kommentar.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sök